«Євробачення-2024»: Європейська мовна спілка розслідує інцидент з нідерландським виконавцем

«Євробачення-2024»: Європейська мовна спілка розслідує інцидент з нідерландським виконавцем

10 Травня 2024
3988
10 Травня 2024
23:35

«Євробачення-2024»: Європейська мовна спілка розслідує інцидент з нідерландським виконавцем

3988
Йдеться про інцидент, внаслідок якого Йоста Кляйна не допустили до другої частини генеральної репетиції гранд-фіналу.
«Євробачення-2024»: Європейська мовна спілка розслідує інцидент з нідерландським виконавцем
«Євробачення-2024»: Європейська мовна спілка розслідує інцидент з нідерландським виконавцем

Європейська мовна спілка (EBU) розслідує інцидент з нідерландським виконавецем Йостом Кляйном на цьогорічному пісенному конкурсі “Євробачення”. Про це EBU повідомила “Детектору медіа” у своєму листі.  

У листі зазначається, що наразі також відбуваються дискусії між EBU та нідерландським мовником-учасником AVROTROS.  
 
“Поки триває розслідування, EBU вирішила, що Йост Кляйн не виступатиме під час генеральної репетиції другого конкурсу, за який голосує журі з 37 країн-учасниць. Натомість, буде використано його виступ у другому півфіналі”, - йдеться у повідомленні EBU. 

За інформацією шведського видання Aftonbladet, Йост Кляйн звинувачується в насильницькій поведінці стосовно співробітниці телевізійної команди пісенного конкурсу.  
 
Видання пише, що нідерландського виконавця, який має виступати у гранд-фіналі, не допустили до другої частини генеральної репетиції і йому загрожує дискваліфікація.  

"Я не знаю, наскільки це серйозно і що сталося, але EBU зараз це розслідує", — повідомило шведським журналістам джерело, яке має доступ до телевиробництва.  

Європейська мовна спілка також підтвердила виданню, що вона розслідує цей інцидент.   

На запитання Aftonbladet, чи були дії Йоста Кляйна стосовно співробітниці телекоманди насильницькими, речник EBU відповів: “Зараз ми розслідуємо інцидент за участю нідерландського виконавця, про який нам повідомили. Він не буде репетирувати до появи наступних повідомлень. У нас немає додаткових коментарів щодо цього, і ми оновимо інформацію, коли з’явиться нагода”. 

Журналісти також повідомили, що сам Йост Кляйн відмовився відповідати на їхні запитання.  
  
“У поліції заявляють, що про цю подію не знають”, — зазначає шведське видання.    

Раніше ми повідомляли, що нідерландський виконавець Йост Кляйн, який має виступати у гранд-фіналі «Євробачення-2024» під номером 5 із піснею «Europapa», не з’явився пообіді 10 травня на генеральній репетиції свого виступу. Інформацію про це було оприлюднено на сайті Eurovision World, який посилався на відповідну заяву Європейської мовної спілки. 

Йост Кляйн (Joost Klein) — 26-річний музикант, письменник і художник. Його стиль поєднує елементи попмузики, поппанку та хардкору. У Нідерландах Йост регулярно гастролює зі своїм гуртом і виступає на таких фестивалях як Lowlands і Pinkpop. 

На цьогорічний конкурс його обрали з близько 600 претендентів.

9 травня ввечері Йост Кляйн став одним із переможців другого півфіналу «Євробачення-2024» та пройшов до гранд-фіналу з піснею «Europapa».

Також ми писали, що Йост Кляйн має в репертуарі пісню, яку випустив із виконавцем з Санкт-Петербурга за два тижні після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Нагадаємо, 68-й Пісенний конкурс проходить у шведському місті Мальме, зокрема два півфінали та  гранд-фінал «Євробачення-2024», який відбудеться 11 травня.

7 травня відбувся перший півфінал «Євробачення-2024». У ньому взяли участь 15 виконавців з різних країн, 10 із яких у результаті голосування глядачів пройшли у фінал. Це представники   Кіпру, Сербії, Литви, Ірландії, України, Хорватії, Словенії, Фінляндії, Португалії та Люксембургу.

Представниці України alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria», які виступали в першому півфіналі «Євробачення-2024», вийшли у фінал Пісенного конкурсу.

Цього року організатори «Євробачення» внесли зміни до правил конкурсу, в тому числі й до системи голосування.

Пряму трансляцію «Євробачення-2024» здійснює Суспільне мовлення відразу на кількох платформах. 

Читайте також:

Фото: joostklein/Instagram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3988
Читайте також
13.05.2024 14:07
Оксана Наумова
«Детектор медіа»
0
08.05.2024 00:20
Оксана Наумова
«Детектор медіа»
3 271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду