В рамках 13-го Фестивалю американського кіно «Незалежність» відбудуться безкоштовні майстеркласи

В рамках 13-го Фестивалю американського кіно «Незалежність» відбудуться безкоштовні майстеркласи

8 Травня 2024
462
8 Травня 2024
13:40

В рамках 13-го Фестивалю американського кіно «Незалежність» відбудуться безкоштовні майстеркласи

462
«Незалежність» запрошує на AIFF Talent Meetings.
В рамках 13-го Фестивалю американського кіно «Незалежність» відбудуться безкоштовні майстеркласи
В рамках 13-го Фестивалю американського кіно «Незалежність» відбудуться безкоштовні майстеркласи

Вже завтра відкриється 13-й Фестиваль американського кіно «Незалежність» відбудеться 9-15 травня з показами у Києві, Львові та Одесі. Серед фільмів програми – ретроспектива братів Коен, фестивальні хіти останніх років, які розповідають про минуле й сучасність Сполучених Штатів Америки та документальні фільмі на гострі соціальні та культурні теми.

Повна програма та квитки – на офіційному сайті фестивалю.

Фестиваль не обмежується показами – вже традиційно його частиною є освітня програма для всіх, хто хоче більше дізнатися про створення фільмів, AIFF Talent Meetings. Завдяки співпраці з American Film Showcase, фестиваль запрошує  досвідчених американських фахівців документалістики, котрі проведуть серію онлайн майстер класів. Під час зустрічей спікери розглядатимуть кейси з власного досвіду та розкажуть про дієві техніки для пошуку фінансування фільму, розвитку документальної історії, створення ефективного трейлеру, тощо.

Всі майстер класи відбуваються онлайн. Участь у заходах AIFF Talent Meetings 2024 – безкоштовна. Мова проведення майстер класів – англійська (з синхронним перекладом на українську).

Для участі необхідно зареєструватися.

14 травня, 19:30-21:30

Можливості фінансування у США для неамериканських кінематографістів

Зареєструватися

Цей семінар розкриє таємниці пошуку фінансування в США та навчить вас просувати власні проєкти у висококонкурентному світі кіно. Стратег та спеціалістка з фінансування кіно Трейсі Холдер розгляне основи фінансування документальних фільмів, можливості для іноземних кінорежисерів, та найефективніші способи отримання коштів. Ми розглянемо основних американських грантодавців для кіно – що вони фінансують, скільки грошей виділяють і як найкращим чином до них звертатися; поговоримо про фіскальне спонсорство – що це таке і для чого воно потрібно. Якщо дозволить час, ми також розберемо основи написання грантів, зокрема конкретні пропозиції, способи візуальної передачі ідей та пошук балансу між загальними ідеями та дрібними деталями, які повноцінно розкриють ваш проєкт на папері. Ще однією темою стануть поширені помилки при написанні грантових заявок і як їх уникнути. Мета цього семінару – інтегрувати навички з пошуку фінансування у вашу творчу практику, щоб вони стали першим кроком до реалізації ваших поточних і майбутніх проєктів.


15 травня, 19:30-21:30

Режисура документалістики: як знайти свою історію і розповісти її етично

Зареєструватися

Впродовж півторагодинної зустрічі, режисерка та лауреатка Еммі, Хезер Кортні поділиться інсайтами зі свого 25-річного досвіду роботи над повнометражними документальними фільмами. Ми обговоримо, як знайти та сформулювати вашу історію, і як працювати з етичними викликами, які є невідʼємною частиною знімального процесу. Поспілкуємося про пошук та розвиток вашої ідеї, а також про те, які історії та підходи необхідні для якісного документального фільму (на противагу від новинним репортажам, або медіа-звітам). На прикладі відео- та аудіозаписів Хезер Кортні ми розглянемо небезпечні моменти при створенні документальних фільмів у складних ситуаціях, і складні рішення, які доводиться приймати при плануванні зйомок, при виборі головних героїв та під час перегляду сотень годин матеріалу та пошуку оповідальної лінії сюжету. Також обговоримо етичні виклики в процесі створення документального фільму — що робити, якщо ваш головний герой змінює свою думку про участь, наскільки тісно варто співпрацювати з героями під час роботи над сюжетом, як захистити своїх героїв, коли участь у документальному фільмі може наразити їх на небезпеку, та багато іншого.

21 травня, 19:30-21:30

Як створити трейлер, який виділятиме твій фільм

Зареєструватися

Одним із найпотужніших інструментів незалежного кіно є його промо-трейлер або селлер-ріл. Ця коротка візитівка фільму виступає і інструментом для збору коштів, і привабливим запрошенням для аудиторії у всьому світі. Це особливий вид мистецтва, відмінний від роботи над, власне, фільмом. Ми поговоримо про ефективні трейлери, про те, як привернути увагу, не розкриваючи при цьому деталі сюжету, і про те, як створювати різні форми трейлерів для різних цілей. Ми сподіваємося використати у майстер класі кілька трейлерів учасників, і, якщо дозволить час, провести сесію запитань та відповідей всередині групи. Надішліть свої трейлери на aiffua@gmail.com, і ми оберемо кілька прикладів, які обговорюватимемо під час семінару. Автор майстер класу – Даґ Блаш – лауреат численних нагород, режисер, продюсер, режисер монтажу, сценарист та оператор, чий творчий доробок включає понад 200 кіно- та телепроектів.

22 травня, 19:30-21:30
Як знайти історію для фільму

Зареєструватися

На цьому майстер класі ми обговоримо, з чого складається сценарій, як у мистецтві, так і в житті, як почати з чистого аркуша. Як визначити, що ви працюєте саме над фільмом, а не над телешоу, п'єсою чи романом? Що робить персонажів незабутніми, а сюжет привабливим і постійно актуальним? Що таке аутлайн, і яка з нього користь? Також ми поговоримо про тон, структуру, жанр оповіді, тайм-менеджмент та синдром самозванця. Найважливіше питання, на яке ми шукатимемо відповідь – що ми за оповідачі і з чого варто починати?

Авторка майстер класу – Памела Рібон – мисткиня і сценаристка, номінована на премію «Оскар» за роботу MY YEAR OF DICKS, яку було у категорії «Кращий анімаційний короткометражний фільм».

Більше інформації про заходи фестивалю – на сайті aiffua.com
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
462
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду