Сенат США проголосував за вимогу до китайських власників TikTok продати соцмережу

Сенат США проголосував за вимогу до китайських власників TikTok продати соцмережу

24 Квітня 2024
1929
24 Квітня 2024
09:09

Сенат США проголосував за вимогу до китайських власників TikTok продати соцмережу

1929
Підтриманий законопроєкт містить також дозвіл на використання заморожених активів Росії для допомоги Україні.
Сенат США проголосував за вимогу до китайських власників TikTok продати соцмережу
Сенат США проголосував за вимогу до китайських власників TikTok продати соцмережу

Сенат Конгресу США проголосував за законопроєкт, який містить вимогу до китайського концерну ByteDance протягом пів року продати соцмережу TikTok, інакше застосунок заборонять на території США.  Про це повідомляє CNN.

В іншій частині документа міститься дозвіл на використання заморожених активів Росії для допомоги Україні. 

Законопроєкт пропонує:

  1. Запровадити санкції проти портів і нафтопереробних заводів, які приймають і переробляють іранську нафту.
  2. Запровадити санкції проти будь-кого, хто причетний до діяльності, яка підпадає під ракетне ембарго ООН щодо Ірану, яке закінчилося минулого року, або до постачання чи продажу іранських ракет і безпілотників.
  3. Подальше обмеження експорту товарів і технологій американського походження до Ірану.
  4. Надати виконавчій владі повноваження вилучати й передавати Україні заморожені російські активи, які зберігаються у США.
  5. Надати китайській материнській компанії TikTok, ByteDance, дев’ять місяців на продаж соціальної медіакомпанії, інакше її заборонять у магазинах застосунків у США.

Законопроєкт прийняли в одному пакеті з іншими трьома — про виділення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню в розмірі 95,3 млрд доларів.

Пакет набрав 79 голосів «за». Проти проголосувало 17 сенаторів. За законопроєкт проголосували 48 демократів і 31 республіканець. Голосування пройшло у вівторок, 23 квітня, ввечері за місцевим часом (вночі 24 квітня за київським часом).

Отже, обидві палати американського конгресу схвалили законопроєкт. Для набуття чинності законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США прийняла законопроєкт, який містить вимогу до китайського концерну ByteDance протягом пів року продати соцмережу TikTok, інакше її заборонять на території США. В іншій частині документа міститься дозвіл на використання заморожених активів Росії для допомоги Україні. За законопроєкт проголосували 360 парламентарів.

Того ж дня Палата представників Конгресу США також проголосувала за законопроєкт про надання допомоги Україні. 23 квітня цей законопроєкт підтримав і Сенат США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1929
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду