Генштаб ЗСУ заявив, що не залучає сторонніх осіб до системи комунікацій

Генштаб ЗСУ заявив, що не залучає сторонніх осіб до системи комунікацій

16 Квітня 2024
997
16 Квітня 2024
19:58

Генштаб ЗСУ заявив, що не залучає сторонніх осіб до системи комунікацій

997
Зокрема, колишніх заступників міністра оборони України, зазначено в заяві на офіційній фейсбук-сторінці Генштабу.
Генштаб ЗСУ заявив, що не залучає сторонніх осіб до системи комунікацій
Генштаб ЗСУ заявив, що не залучає сторонніх осіб до системи комунікацій

Генеральний штаб ЗСУ заявив, що не залучає сторонніх осіб до системи комунікацій,  зокрема колишніх заступників міністра оборони України. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційній сторінці Генштабу у фейсбуці. 

«Останнім часом з’являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України та її керівництва. Офіційно повідомляємо, що взаємодія із медіа, підготовка інформаційних повідомлень та їх поширення є в компетенції Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України. Планування та координацію комунікаційних заходів у Збройних Силах України забезпечує Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України», — йдеться в дописі.

Очільниками цих підрозділів є полковники ЗСУ, які підпорядковані безпосередньо Головнокомандувачу ЗСУ та начальнику Генштабу, а ключові посади обіймають військовослужбовці.

У Генштабі також зазначили, що питання комунікацій ЗСУ узгоджується «виключно із наративами та комунікаційними планами Міністерства оборони».

«Система комунікацій ЗСУ розбудовується та функціонує без залучення інших осіб, зокрема колишніх заступників Міністра оборони України. Просимо не втягувати Збройні Сили України у політичну боротьбу, послуговуватися лише офіційною інформацією, яка поширюється верифікованими каналами ЗСУ, та дотримуватися інформаційної гігієни», — додало відомство.

Нагадаємо, 11 квітня в ефірі токшоу «Новий відлік» спалахнула дискусія між колишньою заступницею міністра оборони Ганною Маляр та народною депутаткою від «Голосу» Інною Совсун. У програмі обговорювали те, що із закону про мобілізацію прибрали норму про демобілізацію.

Інна Совсун, чоловік якої воює з початку повномасштабного вторгнення Росії, говорила про важливість демобілізації військових. Натомість Маляр постійно її перебивала та посміхалася, повторюючи, що це неможливо. Вона також запитала Совсун, чи знав її чоловік, коли йшов воювати, про норму Конституції, що демобілізація неможлива до завершення воєнного стану. Зрештою народна депутатка не стримала сліз. 

Цей момент ефіру викликав обговорення в соцмережах та медіа. Багатьох обурила поведінка Ганни Маляр. Тож невдовзі колишня заступниця міністра оборони опублікувала допис, у якому перепросила в Інни Совсун за цю суперечку. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду