Компанія Google представила функцію пошуку загублених пристроїв Android

Компанія Google представила функцію пошуку загублених пристроїв Android

12 Квітня 2024
1551
12 Квітня 2024
11:50

Компанія Google представила функцію пошуку загублених пристроїв Android

1551
Завдяки Find My Device більшість пристроїв можна буде знайти навіть у моменти, коли вони не під’єднані до мережі.
Компанія Google представила функцію пошуку загублених пристроїв Android
Компанія Google представила функцію пошуку загублених пристроїв Android

Компанія Google оголосила про запуск функції «Знайти мій пристрій» (Find My Device) для пристроїв з операційною системою Android. Її уже почали розгортати у США та Канаді, та у наступні місяці поширять по всьому світу. Про це повідомлено в блозі Google.

Застосовуючи мережу з понад мільярда пристроїв на Android, користувачі зможуть легше та швидше знаходити втрачені смартфони, годинники, навушники тощо. Система використовуватиме інші пристрої поблизу, щоб показати користувачам приблизне розташування свого втраченого гаджета.

Це відбуватиметься анонімно та без стеження за користувачами. Визначення розташування буде відбуватися через Bluetooth, тому смартфони не обов'язково мають бути підключеними до Інтернету. Власники смартфонів Pixel 8 та 8 Pro зможуть знаходити їх навіть, коли ті повністю вимкнені.

Також у Find My Device передбачений режим пошуку поблизу, який допоможе знайти пристрої у межі досяжності смартфона. У травні планують додадуть підтримку відстеження трекерів Chipolo та Pebblebee.

Крім цього користувачі зможуть ділитися інформацією про електронні пристрої, як пульти чи ключі, зі своїми співмешканцями. Усі користувачі, з якими поділилися тим чи іншим пристроєм, матимуть доступ до його розташування.

Для роботи Find My Device пристрій повинен працювати з Android 9 або новішою версією операційної системи.

Нагадаємо, у грудні 2023 року компанія Google запустила нові функціональні можливості для користувачів смартфонів і планшетів на базі Android, смартгодинників Wear OS та Google TV, що мають зробити користування пристроями зручнішим, безпечнішим та кориснішим.

Фото: Find My Device / TechRadar

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду