detector.media
08.04.2024 16:03
12 квітня — публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі»
12 квітня — публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі»
Після дискусії відбудеться театралізована читка п’єси драматургині Анни Галас «Хроніки евакуйованого тіла і загубленої душі».

У п’ятницю, 12 квітня, о 18:00 у київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі» за участю драматургів:  

Захід відбудеться 12 квітня о 18:00 у просторі PEN Ukraine у Києві за адресою: вул. Лук’янівська, 14а (метро «Контрактова площа»).

Модеруватиме подію Надія Соколенко — театрознавиця та програмна менеджерка напрямку «Перформативні мистецтва» Українського інституту. Вхід на подію за реєстрацією.

Під час заходу говоритимуть про:

Дискусія транслюватиметься онлайн на Facebook-сторінках PEN Ukraine, Театру Драматургів та Шоукейсу української драматургії.

Після дискусії відбудеться театралізована читка п’єси драматургині Анни Галас «Хроніки евакуйованого тіла і загубленої душі». Текст увійшов до короткого списку міжнародного конкурсу драматургії Reboot Festival-2023 (Велика Британія).

Про п’єсу: У хаосі перших днів війни мати трьох дітей змушена покинути свій дім, щоб убезпечити родину. І настає стан, коли душа і тіло роз’єдналися. Тіло продовжує робити звичні дії і піклується про дітей, а душа — страждає і плаче через новини, які доносяться з батьківщини. Вони розділені, і відтепер, здається, перебуватимуть у вічному конфлікті. Чи ні?

Режисерка читки — Олена Аль Юсеф, актори — Марина Бут та Максим Бурлака. По завершенню можна буде взяти участь у обговоренні п’єси із авторкою, режисеркою та акторами.

Під час події можна буде придбати антологію «Драма Панорама 2023», що є драматургічним підсумком року, і яка вперше зібрала під однією обкладинкою всі українські п’єси-переможниці національних та міжнародних драматургічних конкурсів за минулий рік.

Умовою участі є довільний благодійний внесок. В рамках цієї події організатори підтримують  мінометний підрозділ, в якому з перших днів повномасштабного вторгнення служать режисерка Антоніна Романова та драматург Олександр Жуган. Посилання на банку

Після сплати внеску потрібно заповнити реєстраційну форму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY