РФ розповсюджує фейки про «знищення греблі» ДніпроГЕС, — Сили оборони півдня

РФ розповсюджує фейки про «знищення греблі» ДніпроГЕС, — Сили оборони півдня

22 Березня 2024
5717
22 Березня 2024
23:30

РФ розповсюджує фейки про «знищення греблі» ДніпроГЕС, — Сили оборони півдня

5717
Росія готує ряд ІПСО після масованих обстрілів енергетичної інфраструктури України 22 березня, щоби посіяти паніку серед українського населення.
РФ розповсюджує фейки про «знищення греблі» ДніпроГЕС, — Сили оборони півдня
РФ розповсюджує фейки про «знищення греблі» ДніпроГЕС, — Сили оборони півдня

Росія готує ряд ІПСО після масованих обстрілів енергетичної інфраструктури України 22 березня, щоби посіяти паніку серед українського населення. Про це в телеграмі повідомляє пресслужба Сил оборони півдня.

«Фіксуємо різні фейки щодо “знищення греблі”, які запускає ворог, а також твердження, що “Україна повністю залишиться без світла”. Вся ця інформація не відповідає дійсності», — наголошують у Силах оборони.

Українські військові закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації. Вони також нагадали представникам ЗМІ, блогерам та іншим користувачам соцмереж, що знімати відео, викладати фото наслідків ракетних ударів до моменту публікації в офіційних джерелах інформації, тим паче до моменту відбою, заборонено.

«Ми зафіксували сьогодні чимало таких випадків. Ворог відстежує, зокрема такий контент, і коригує вогонь», — застерегли Сили оборони півдня.

Нагадаємо, 22 березня Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив, що ще до ракетних ударів по ДніпроГЕС російські пропагандистські пабліки почали поширювати інформацію про те, що нібито українські спецслужби готуються до підриву дамби.

«Зараз ворог продовжує спроби посіяти паніку фейками про прорив дамби. Цей ефект намагаються підсилити публікацією матеріалів щодо підриву дамби ДніпроГЕС червоною армією та армією Третього Рейху під час відступу із Запоріжжя в роки Другої світової, що призвело до дуже великих жертв з-поміж мирного населення», — йдеться у повідомленні Центру.

Експерти ЦПД також зазначили, що наразі загрози прориву дамби ДніпроГЕС немає, і закликали довіряти лише верифікованим джерелам інформації.

Як відомо, в ніч з 21 на 22 березня росіяни атакували Дніпровську ГЕС. В «Укргідроенерго» повідомили, що російські окупанти вдарили по гідроспорудах та по дамбі ДніпроГЕС у Запорізькій області.

Читайте також:

Фото: gettyimages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5717
Читайте також
03.07.2023 09:31
Тетяна Кухоцька, для «Української правди»
1 064
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
35 дн. тому
Игарь здєсь водкі нєт ідінах
Ігор
35 дн. тому
Ми вже багато мали ситуацій, коли розкрадачі власної країни стверджували, про розповсюдження Росією фейків. Наприклад заперечували про знищення 2 Патріотів, або захоплення поселень або прорив ліній захисту тощо. В Україні нічого справжнього. Окрім анонсів корумпованого Божевільного конферансьє Путіна щодо ракетних обстрілів - завжди справджувались. Тому і програли. Зе zzzzz, ла-ла-ла!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду