Інстаграм видалив пост Сергія Стерненка про збір на дрони

Інстаграм видалив пост Сергія Стерненка про збір на дрони

21 Березня 2024
4546
21 Березня 2024
13:20

Інстаграм видалив пост Сергія Стерненка про збір на дрони

4546
За день до цього на ютуб-каналі блогера було заблоковано відео річної давності про те, як російські військові здаються в полон.
Інстаграм видалив пост Сергія Стерненка про збір на дрони
Інстаграм видалив пост Сергія Стерненка про збір на дрони

Інстаграм видалив пост блогера та активіста Сергія Стерненка, у якому він оголосив збір на FPV з автоматичним наведенням на ціль. Про це Стерненко повідомив у мережі Х.

У видаленому дописі активіст просив підписників у якості подарунка на його день народження задонатити на дрони, що «нівелюють роботу ворожого РЕБ у більшості випадків та дозволяють ще ефективніше бити ворога». І оголосив ціль — 50 млн гривень.

Причини видалення невідомі. У розмові з «Детектором медіа» Стерненко зауважив, що в інстаграмі доволі часто видаляють контент, повʼязаний із війною, навіть такий, у якому немає сцен насильства. «Пояснення — нібито там вони є», — уточнив блогер.

Втім, варто зазначити, що «знесений» пост про збір на дрони містив відео зі знищенням російського танка за допомогою саме такого типу FPV.

Аналогічний пост із тим же відео активіст розмістив у соцмережі Х і в телеграм-каналі.

За день до того, 20 березня, YouTube заблокував відео, опубліковане на каналі Сергія Стерненка ще у 2022 році. На ньому російські військові здаються в полон. З повідомлення випливає, що відео заборонено для показу на території РФ на прохання «Роскомнагляду» — Російської федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій.

«Виходить, модератори YouTube фактично продовжують співпрацювати з російськими регуляторами, зважаючи на їхні заяви, як на щось варте уваги», — говорить Стерненко.

Нагадаємо, раніше компанія Meta заявила, що український контент в інстаграмі та фейсбуці не модерують у Росії, а дописи в соцмережах не видаляють лише через скарги. На спеціальному брифінгу, присвяченому поширеним хибним уявленням про модерацію контенту в обох мережах в Україні, представники Meta запевнили, що український контент у соцмережах, який потребує мовної й культурної експертизи, перевіряють лише українські модератори. Ані модераторів, ані офісу в Росії компанія не має, кажуть представники Meta.

Українські журналісти й лідери думок неодноразово скаржились на блокування сторінок у соцмережах, що належать компанії Meta, через антивоєнні пости. Про це повідомляли журналісти Соня Кошкіна та Аркадій Бабченко, співачка Оля Полякова, ведуча «Телебачення Торонто» Ярослава Кравченко та інші.

Також неодноразово зазнавала санкцій у фейсбуці та інстаграмі сторінка Асоціації родин захисників «Азовсталі», а також сторінки патронатної служби полку «Азов» . У грудні 2022 року Facebook обмежив сторінку «Української правди» за інформацію про збір коштів разом із патронатною службою батальйону «Азов» на реабілітацію бійців, які повернулися з полону.

Читайте також: 

Фото: фейсбук Сергія Стерненка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4546
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду