В Польщі відкрили цикл виставок «Злочини Росії» до річниці повномасштабного вторгнення

В Польщі відкрили цикл виставок «Злочини Росії» до річниці повномасштабного вторгнення

22 Лютого 2024
673

В Польщі відкрили цикл виставок «Злочини Росії» до річниці повномасштабного вторгнення

673
Музей Центр історії «Заєздня» (м. Вроцлав) у лютому – квітні реалізує цикл виставок «Злочини Росії» під патронатом Генерального Консульства України у Вроцлаві, приурочений до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
В Польщі відкрили цикл виставок «Злочини Росії» до річниці повномасштабного вторгнення
В Польщі відкрили цикл виставок «Злочини Росії» до річниці повномасштабного вторгнення

23 лютого 2024 року у Центрі історії «Заєздня» (м. Вроцлав) було відкрито цикл виставок «Злочини Росії» під патронатом Генерального Консульства України у Вроцлаві, приурочений до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Цей масштабний виставково-освітній захід поєднує три виставки, кожна з яких висвітлює різні аспекти злодіянь, заподіяних Росією українському народу протягом останніх ста років:

«Голодомор» – сценографічна виставка творів українських художників ХХ–ХХІ ст. (Віктора Зарецького, Віри Баринової-Кулеби, Ніни Марченко та ін.) з приватної колекції Моргана Вільямса, директора Американо-Української Ділової Ради (Вашингтон, США), присвячена одній з найтрагічніших сторінок української історії – штучному голоду 1932-1933 років. Сценографічне оформлення виставки - Маріїї Дуффак-Бартошевської.

  • 24.02–14.04 м. Вроцлав, Центр історії «Заєздня» (вул. Ґрабішинська, 184).

«Образи війни» – виставка просто неба, яка наближує реальність війни через документальні фотографії видатного фотографа Патрика Ярача. Роботи автора, сфокусованого у своїй творчості на боротьбі за права людини в країнах Східної Європи, були опубліковані в The Times, Sky News, TVN24, Das Erste.

  • 16.02–11.03, м. Вроцлав, вул. Свідніцька (від вул. Казімєжа Вєлькєго до будинку опери);
  • 12.03–02.04, м. Вроцлав, плац перед Центром історії «Заєздня» (вул. Ґрабішинська, 184).

«Трибунал над Росією» – виставка робіт українських митців, серед яких відомий український художник #Neiavnmade, організована спільно з Фундацією «Музей перемоги над деспотизмом», виготовлена на замовлення Офісу Президента України, що унаочнює необхідність створення кримінального трибуналу за злочини, вчинені Росією в Україні.

  • 20.02–10.03, м. Вроцлав, Центр історії «Заєздня» (вул. Ґрабішинська, 184).

В рамах заходу також заплановано освітні заходи для дітей, що дозволяють познайомитись з історією українського мистецтва (більше за посиланням: https://fb.me/e/3rCtGZzdE) та авторські зустрічі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду