detector.media
22.02.2024 10:30
В Польщі відкрили цикл виставок «Злочини Росії» до річниці повномасштабного вторгнення
В Польщі відкрили цикл виставок «Злочини Росії» до річниці повномасштабного вторгнення
Музей Центр історії «Заєздня» (м. Вроцлав) у лютому – квітні реалізує цикл виставок «Злочини Росії» під патронатом Генерального Консульства України у Вроцлаві, приурочений до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

23 лютого 2024 року у Центрі історії «Заєздня» (м. Вроцлав) було відкрито цикл виставок «Злочини Росії» під патронатом Генерального Консульства України у Вроцлаві, приурочений до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Цей масштабний виставково-освітній захід поєднує три виставки, кожна з яких висвітлює різні аспекти злодіянь, заподіяних Росією українському народу протягом останніх ста років:

«Голодомор» – сценографічна виставка творів українських художників ХХ–ХХІ ст. (Віктора Зарецького, Віри Баринової-Кулеби, Ніни Марченко та ін.) з приватної колекції Моргана Вільямса, директора Американо-Української Ділової Ради (Вашингтон, США), присвячена одній з найтрагічніших сторінок української історії – штучному голоду 1932-1933 років. Сценографічне оформлення виставки - Маріїї Дуффак-Бартошевської.

«Образи війни» – виставка просто неба, яка наближує реальність війни через документальні фотографії видатного фотографа Патрика Ярача. Роботи автора, сфокусованого у своїй творчості на боротьбі за права людини в країнах Східної Європи, були опубліковані в The Times, Sky News, TVN24, Das Erste.

«Трибунал над Росією» – виставка робіт українських митців, серед яких відомий український художник #Neiavnmade, організована спільно з Фундацією «Музей перемоги над деспотизмом», виготовлена на замовлення Офісу Президента України, що унаочнює необхідність створення кримінального трибуналу за злочини, вчинені Росією в Україні.

В рамах заходу також заплановано освітні заходи для дітей, що дозволяють познайомитись з історією українського мистецтва (більше за посиланням: https://fb.me/e/3rCtGZzdE) та авторські зустрічі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY