Сенат США проголосував за виділення $60 млрд на допомогу Україні

Сенат США проголосував за виділення $60 млрд на допомогу Україні

13 Лютого 2024
1315
13 Лютого 2024
13:26

Сенат США проголосував за виділення $60 млрд на допомогу Україні

1315
Тепер законопроєкт має схвалити нижня палата американського парламенту — Палата представників.
Сенат США проголосував за виділення $60 млрд на допомогу Україні
Сенат США проголосував за виділення $60 млрд на допомогу Україні

Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 млрд доларів, 60 млрд з яких — для Києва. Про це стало відомо з трансляції голосування.

За проєкт закону, що об’єднує в собі кошти на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та на гуманітарну допомогу, проголосували 70 сенаторів. Це на 20 голосів більше, ніж потрібно для ухвалення законопроєкту, і є рекордом для цього законопроєкту, зауважив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі. З тих, хто проголосував за, 22 сенатори — республіканці.  Проти документа висловилися 29 американських парламентарів, серед них три представники Демократичної партії, решта — Республіканської.

«Дуже добре, що майже половина республіканців приєдналась до голосування. Це сильний аргумент далі», — каже Железняк.

Далі законопроєкт має затвердити Палата представників. Її спікер Майк Джонсон уже попередив, що може не винести на розгляд підготовлений сенатом законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без заходів, спрямованих на зміцнення безпеки південного кордону, пише The Hill. У разі схвалення Конгресом документ передадуть на підпис президенту Джо Байдену.

Як повідомляв «Детектор медіа», 8 лютого 2024 року Сенат США ухвалив процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без угоди про міграційну реформу і безпеку кордону. За розгляд проголосували 67 сенаторів. Це дозволило відкрити дебати щодо законопроєкту. 

Зазначимо, що цей законопроєкт передбачає виділення 95,3 млрд доларів допомоги для ключових союзників США. З них 61 млрд доларів — для України, 14 млрд доларів — для Ізраїлю, 4,83 млрд доларів — для партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Тайваню.

Напередодні в Сенаті США забракло голосів для процедурного голосування за законопроєкт. Пакет на 118 млрд доларів передбачав також надання Україні 60 млрд доларів і містив імміграційну реформу, якої вимагали республіканці.

Президент Джо Байден, який підтримав компромісний двопартійний законопроєкт із заходами щодо кордону, звинуватив Дональда Трампа в падінні підтримки республіканцями законопроєкту.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1315
Читайте також
24.01.2024 12:53
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
73 дн. тому
Щось математика на 15 мільярдів не сходиться. Це для особистого заохочення бородатого кривавого Карли який здав території України для глобального протистояння? Такий корупційний ризик в жодному разі не можна приймати досить юдейців годувати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду