Ігнат прокоментував статтю NYT про дефіцит в Україні ракет-перехоплювачів для Patriot

Ігнат прокоментував статтю NYT про дефіцит в Україні ракет-перехоплювачів для Patriot

9 Січня 2024
2433

Ігнат прокоментував статтю NYT про дефіцит в Україні ракет-перехоплювачів для Patriot

2433
Речник Повітряних сил ЗСУ порадив «з обережністю ставитися» до подібних заяв у західних ЗМІ, які до того ж з’являються вже не вперше.
Ігнат прокоментував статтю NYT про дефіцит в Україні ракет-перехоплювачів для Patriot
Ігнат прокоментував статтю NYT про дефіцит в Україні ракет-перехоплювачів для Patriot

Дефіцит зенітних керованих ракет для систем ППО Patriot в України справді є, проте заяви з цього приводу в західних ЗМІ — перебільшення. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», коментуючи статтю, яка вийшла днями у The New York Times, повідомляє Укрінформ.

У матеріалі NYT ідеться про те, що Україна скоро може зазнати дефіциту ракет для Patriot. Таку інформацію журналісти оприлюднили, посилаючись на джерела в Білому домі та Пентагоні. Неназвані джерела повідомили, що США невдовзі нібито не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких становить від двох до чотирьох мільйонів доларів за штуку.

«Давайте розберемося, хто попереджає. Джерела, які знайшла газета The New York Times. Я дуже обережно ставлюся до таких заяв і висловлювань. Для чого вони робляться і кому це вигідно — теж питання. Не один раз вже коментував ці заяви і публікації від західних ЗМІ, вони з’являються вже не вперше», — сказав Ігнат.

За його словами, треба з обережністю ставитися до подібних статей у західних ЗМІ.

Речник зауважив, що Україна сьогодні справді залежить від поставок західного озброєння, і йдеться не лише про зенітні керовані ракети: «У нас з’являється дедалі більше західної техніки, відповідно, вона потребує як обслуговування, ремонту, оновлення, поповнення, так і боєприпасів. Навіть радянські боєприпаси до зенітних керованих систем ми теж отримуємо від країн, які мають на озброєнні такі системи. Відбувається нормоване постачання відповідно до витрат. Якщо Україна витратила зараз чималий запас ракет, що були, на ці три атаки — одна більш потужна, потім йде тенденція до меншого застосування засобів повітряного нападу, — все одно це великий розхід, і зенітних керованих ракет зокрема».

За словами Ігната, військові виробництва в Європі, США та інших країнах набирають обертів, проте дефіцит певного озброєння все одно відчувається.

«Тому дефіцит зенітних керованих ракет, зрозуміло, є, ніхто цього не приховує. Тож і з'являються такі побоювання в західній пресі. Думаю, західні партнери добре поінформовані про стан справ у нас з засобами протиповітряної оборони», — підсумував речник Повітряних сил ЗСУ.

Раніше, Юрій Ігнат заперечив повідомлення американського видання Newsweek про те, що літаки F-16 вже нібито перебувають в Україні і причетні до знищення шести російських літаків. Він закликав телеграм-канали не поширювати цю недостовірну інформацію.

А 5 січня 2024 року Сухопутні війська та влада Харківської області заперечили інформацію від британського видання The Telegraph про ймовірність начебто великого наступу російської армії найближчим часом на Харківщині.

Також повідомлялось про те, що редакція The New York Times принесла вибачення за поширену 17 жовтня 2023 року інформації про загибель сотень людей у районі лікарні «Аль-Ахлі» в Газі «внаслідок ізраїльського авіаудару».

На фото — система ППО Patriot 

Фото: defence-ua.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2433
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
131 дн. тому
Мужність потрібна і для того щоб своєчасно визнати поразку. Ті, хто знайшов свій комфорт за спинами інших на війні, несуть відповідальність за затягування. Так колись Гітлер тягнув до останнього хоч в нього вистачило мужності прийняти отруту. Сучасний Фюрер і цього не зробить, доживе до 90 років і як Пол Пот здохне на самоті з кривавими дітлахами в очах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду