YouTube-канал «FreeДом» отримав 1 млн підписників

YouTube-канал «FreeДом» отримав 1 млн підписників

4 Січня 2024
1407

YouTube-канал «FreeДом» отримав 1 млн підписників

1407
Кількість підписників YouTube-каналу «FreeДом», базового діджитал-майданчику телеканалу українського іномовлення «FreeДом», який мовить російською мовою за кордоном, перетнула 1 мільйон. Кількість переглядів – 699 млн.*
YouTube-канал «FreeДом» отримав 1 млн підписників
YouTube-канал «FreeДом» отримав 1 млн підписників

YouTube-канал «FreeДом» став першим з YouTube-каналів українських державних та суспільних мовників, який отримав «золоту кнопку», що засвідчує правильність обраної командою ДП «МПІУ» стратегії розвитку. Оскільки ефірна трансляція та сайт телеканалу «FreeДом» в Росії заблоковані, використання YouTube дозволяє каналу «FreeДом» доносити правду про війну Росії проти України та протидіяти міфами ворожої пропаганди серед аудиторії РФ. YouTube-канал «FreeДом»  – головний діджитал-майданчик телеканалу «FreeДом», який є частиною державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення Україна». Тут відбувається трансляція ефірів телеканалу наживо, а також розміщено увесь контент виробництва ДП «МПІУ» та каналів-партнерів, який виходить в ефірі «FreeДом»: інформаційний марафон, документальні фільми, соціально-публіцистичні проєкти, авторські інтерв’ю та ін.

У грудні 2023 року до першої п’ятірки зарубіжних країн, за переглядами YouTube-каналу «FreeДом» входять Росія (56,6%), Казахстан (4,9%), Узбекистан (3,4%), Німеччина (2,7%), Білорусь (2,6%), перегляди з України у грудні становили 11,8%. У списку міст, де «FreeДом» найбільше дивляться через сервіс YouTube, на перших позиціях також російські міста: у грудні це Москва, Санкт-Петербург, Краснодар, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону, Єкатеринбург.

«Бренд FreeДом ми запустили у березні 2022-го, і сьогоднішній результат – це дорога довжиною у майже два роки. Об’єктивно, пікове зростання підписників було на початку повномасштабного вторгнення та у вересні 2022-го, під час звільнення Харківщини та початку мобілізації в РФ, але важливо, що потреба російськомовної аудиторії за кордоном у правдивій інформації про Україну залишається високою, а діджитал дозволяє доносити її там, де інші можливості, насамперед, лінійне телебаченнях, заблоковані цензурою, і робити це з проукраїнських позицій. Найвищі, понад 50%, перегляди YouTube-каналу FreeДом з РФ, майже 90% - з-за кордону, засвідчують чітке потрапляння нашого контенту в пріоритетну аудиторію. У 2023 році ми запустили щоденний підсумковий випуск новин «Наш час», активно розвивали лінійки проєктів, які фокусуються на кризових явищах в Росії, порушують теми деколонізації та відродження національної свідомості корінних народів РФ, розпочали реалізацію спецпроєкту з повернення додому викрадених Росіє дітей. У 2024-му плануємо посилити ці напрями, а також реалізувати кілька проєктів до президентських виборів в РФ, десятої річниці окупації росіянами Криму, річниці підриву Каховської ГЕС та інших важливих подій», - зазначила директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська.

Також з метою максимального охоплення цільової аудиторії ДП «МПІУ» активно розвиває YouTube-канал FREEДОМ.LIVE, на якому розміщено аналітичні матеріали, інтерв’ю, документальні та публіцистичні програми, авторські проєкти. Сумарна кількість підписників YouTube-каналів FREEДОМ та FREEДОМ.LIVE перевищила 1,7 млн, а загальна кількість переглядів – 1 млрд.

Високою увагою російськомовної аудиторії за кордоном користуються заяви та звернення Президента України Володимира Зеленського, військова та міжнародна аналітика, новини про події на полі бою та «м'ясні штурми РФ», відео з російськими військовополоненими, інформація про знущання в лавах російських військових, новини про міграційну політику Росії та ставлення росіян до трудових мігрантів з країн Центральної Азії. Кілька прикладів відео YouTube-каналу «FreeДом» з понад мільйонними переглядами: звернення Володимира Зеленського щодо виведення російських військ з України (4,7 млн переглядів); емоційне висловлювання ветерана Другої світової війни про Путіна (4 млн переглядів); відео візиту президента США Джо Байдена до Києва (3,8 млн переглядів); звернення Володимира Зеленського до росіян з приводу мобілізації (2,8 млн переглядів); заклик російських військовополонених не йти на війну (1,9 млн переглядів). У лінійці документальних проєктів, які торкаються питань трансформації Росії, деколонізації її корінних народів, відновлення історичної пам’яті та справедливості найвищі показники отримують програми, присвячені історичній долі народів Кавказу, зокрема Чечні та Дагестану, татар і башкирів.

*Прім. Дані, наведені в матеріалі, станом на 31.12. 2023. Джерела даних: аналітичні інструменти діджитал-платформ; Google Analytics; YouTube Studio каналу «FreeДом».

ДОВІДКОВО

«FreeДом» – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. «FreeДом» - інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України «FreeДом» доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також «FreeДом» можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

YouTube-канал, на якому з березня 2022 року мовить «FreeДом», було створено у вересні 2015 року, як канал українського іномовлення «UATV українською», тут публікувались звернення керівництва країни та окремі сюжети і проекти українською. У період з 2015 по 2019 рік включно  канал здобув 4,5 млн переглядів та 16 тис. підписників. З 2020 року канал було переформатовано під використання контенту російською мовою «UATV на русском». На момент повномасштабного вторгнення й запуску марафону «FreeДом», у нього було 58 тис. підписників та 15,5 млн. переглядів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду