Росія звинуватила адвоката Іллю Новікова у «фейках» про армію

Росія звинуватила адвоката Іллю Новікова у «фейках» про армію

29 Грудня 2023
1340
29 Грудня 2023
14:24

Росія звинуватила адвоката Іллю Новікова у «фейках» про армію

1340
Раніше проти нього вже порушили справу про держзраду та «пропагандистську діяльність».
Росія звинуватила адвоката Іллю Новікова у «фейках» про армію
Росія звинуватила адвоката Іллю Новікова у «фейках» про армію

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею про «фейки» про російську армію проти адвоката Іллі Новікова. Про це повідомляє російське державне агентство ТАСС із посиланням на джерело у правоохоронних органах, передає Meduza.

За словами співрозмовника, Новікову заочно пред'явлено звинувачення. Коли порушили справу, не уточнюється. Слідчий комітет офіційно не повідомляв про справу проти юриста за статтею про «фейки».

Джерело ТАСС стверджує, що приводом для справи стало інтерв'ю Новікова, в якому він заявив, що російські війська вбивали мирне населення Бучі. Співрозмовник агентства не повідомив, у якому саме відео на ютубі про це говорив Новіков.

У жовтні російська ФСБ вже порушила кримінальну справу проти Іллі Новікова за статтею про держзраду за участь у бойових діях на боці України. У Росії йому загрожує довічне позбавлення волі. Також його звинувачують у «пропагандистській роботі».

Росіянин Ілля Новіков свого часу представляв інтереси української військовослужбовиці Надії Савченко, режисера Олега Сенцова, п’ятого президента Петра Порошенка. У 2021 році Новіков переїхав до України, в лютому 2022-го вступив до лав тероборони. У Росії його внесли до реєстру іноземних агентів у листопаді 2022 року. 1 грудня 2022 року російське МВС оголосило його в розшук.

Фото: glavcom.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду