40 мільйонів застави за день: нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО

40 мільйонів застави за день: нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО

29 Листопада 2023
547
29 Листопада 2023
11:55

40 мільйонів застави за день: нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО

547
Депутата групи «За майбутнє» підозрюють у спробі дати хабар віцепрем'єру Кубракову та голові Держвідновлення Мустафі Найєму. Його «колега» за підозрою, нардеп-«слуга» Одарченко, раніше теж вийшов на волю, внісши 15 млн грн застави.
40 мільйонів застави за день: нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО
40 мільйонів застави за день: нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО

Народний депутат з групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк вийшов з-під варти 28 листопада — у той самий день, коли суд ухвалив рішення відправити його в СІЗО. За нього внесли 40 млн 260 тис. грн застави у справі про підкуп топпосадовців.

Про це повідомили видання «УП»«РБК-Україна» й «Слово і Діло» з посиланням на джерела у правоохоронних органах, а також журналіст Олег Новіков, передає hromadske.

Адвокат Лабазюка Євген Грушовець в коментарі «Бабелю» уточнив, що заставу вносив не нардеп. Хто саме це зробив, не розголошують. Раніше підозрюваний сказав кореспондентці «Радіо Свобода», що планує позичити гроші для застави.

У своєму дописі у фейсбуці Лабазюк заперечує, що пропонував чиновникам хабар, натомість звинувачує їх у підбуренні до хабаря, а правоохоронні органи — у створенні «хайпу» та «гарної картини для медіа».

Тепер на депутата покладені процесуальні обов’язки.

Напередодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід депутату Верховної Ради Сергію Лабазюку з групи «За майбутнє». Йому призначили тримання під вартою до 21 січня 2024 року включно з альтернативою застави 40,26 млн грн.

21 листопада Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру двом депутатам Верховної Ради — від фракції «Слуга народу» Андрію Одарченку і групи «За майбутнє» Сергію Лабазюку.

За даними слідства, вони пропонували хабар віцепрем’єр-міністру, міністру розвитку громад, територій та інфраструктури Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму.

22 листопада Вищий антикорупційний суд арештував Одарченка на два місяці, та вже 24 листопада той вийшов на волю під заставу 15 млн грн. Також під заставу 100 млн грн вийшов забудовник Сергій Копистира, якому теж інкримінують спробу підкупу Кубракова.

24 листопада ВАКС узяв під варту ймовірного спільника Лабазюка, директора URD Назімова. Він може вийти на волю під заставу 12 млн грн.

23 листопада членство депутата Андрія Одарченка у фракції «Слуга народу» призупинили на час проведення розслідування НАБУ. 

Фото: Сергій Лабазюк / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
547
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду