Вийшли нові серії документального циклу «Фортеця Маріуполь»

Вийшли нові серії документального циклу «Фортеця Маріуполь»

2 Листопада 2023
805
2 Листопада 2023
22:27

Вийшли нові серії документального циклу «Фортеця Маріуполь»

805
«Фортеця Маріуполь» — цикл фільмів від Babylon’13 про воїнів, які обороняли Маріуполь у повному оточенні протягом 86 днів на початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році.
Вийшли нові серії документального циклу «Фортеця Маріуполь»
Вийшли нові серії документального циклу «Фортеця Маріуполь»

Про вихід нових серій «Фортеці Маріуполь» повідомили в Українському культурному фонді, за підтримки якого створена ця частина документального циклу. 

«Фортеця Маріуполь» — цикл фільмів від Babylon’13 про воїнів, які обороняли Маріуполь у повному оточенні протягом 86 днів. Перша частина циклу вийшла у березні- квітні 2022 року, коли Маріуполь був у повному оточенні російських військ.  

Від початку облоги режисерка Юлія Гонтарук вела розмови з бійцями полку «Азов», документувала їхні портрети та розповідала світові про героїв «Азовсталі». 

Новий етап циклу познайомить глядачів із захисниками, які назавжди залишилися в Маріуполі або повернулися з полону та намагаються продовжити своє життя. 

Перший фільм розповідає про Кирила «Бродягу» Кириченка, який приєднався до полку «Азов» ще у 2015-му, коли йому виповнилося лише 18 років, та провів третину свого життя на війні. Він загинув у квітні 2022-го на «Азовсталі». Фільм було опубліковано до дати його 27-го дня народження. Переглянути можна за посиланням. 

Другий фільм знайомить глядачів із Валерією «Навою» Суботіною, яка втратила на «Азовсталі» коханого, пройшла 11 місяців полону, повернулася на волю та продовжує свою боротьбу. Історія буде незабаром опублікована на ютуб-каналі Babylon’13. У продовження циклу заплановано ще декілька фільмів. 

«Циклом “Фортеця Маріуполь” ми хочемо нагадати українцям та світу про події, які сталися не так давно, але про які починають забувати. Обороняючи Маріуполь у повному оточенні, загинули сотні військових, ще тисячі потрапили у російський полон. Вже 18-й місяць понад 2 тисячі бійців, серед яких понад 700 “азовців”, залишаються в полоні в жахливих умовах та в повній ізоляції від світу. Ми не можемо забувати про їхній подвиг, про їхню боротьбу. Ми повинні боротися за повернення додому кожного полоненого. Саме тому ми робимо це кіно, — щоби віддати належне нашим героям», — розповіла Юлія Гонтарук. 

Фото: сайт Українського культурного фонду



 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
805
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду