«1+1 media» спростувала фейк про ведучого телеканалу Євгена Плінського

«1+1 media» спростувала фейк про ведучого телеканалу Євгена Плінського

25 Жовтня 2023
1143
25 Жовтня 2023
12:27

«1+1 media» спростувала фейк про ведучого телеканалу Євгена Плінського

1143
Журналіст не вступав до лав ЗСУ і не створював телеграм-каналу з «військовим щоденником».
«1+1 media» спростувала фейк про ведучого телеканалу Євгена Плінського
«1+1 media» спростувала фейк про ведучого телеканалу Євгена Плінського

25 жовтня компанія «1+1 media» виступила зі спростуванням інформації про те, що ведучий та журналіст телеканалу «1+1» Євген Плінський вступив до лав Збройних сил України та створив окремий телеграм-канал з «військовим щоденником».

«Насправді це не відповідає дійсності: Євген Плінський продовжує свою роботу на телеканалі та не має жодних офіційних сторінок, окрім авторського Telegram-каналу та особистих акаунтів у Facebook і YouTube. Вочевидь, фейковий телеграм-канал був створений шахраями для використання у своїх цілях, які нам невідомі. Своєю чергою, ми вже передали цей фейковий ресурс на блокування внутрішньою системою моніторингу SUDUM і закликаємо українців з обережністю ставитися до контенту на підозрілих сторінках і ресурсах, особливо тих, які не мають верифікації», — йдеться у повідомленні пресслужби медіагрупи.

«Швидше за все, цей телеграм-канал створений росіянами або проросійськими силами для нової хвилі ІПСО та дискредитації Сил безпеки та оборони України. Використовуючи фейковий “військовий щоденник”, вони можуть намагатися дезорієнтувати суспільство та просувати ворожі наративи. Тож закликаю аудиторію бути обережною та скаржитися на такі фейкові ресурси», — прокоментував Євген Плінський.

У медіагрупі зазначають, що шахраї використовують різні методи, аби заволодіти увагою аудиторії, в тому числі копіюючи брендинг і візуальне оформлення «1+1 media», інформаційних проєктів компанії, використовуючи обличчя та голоси ведучих телеканалів за допомогою цифрових технологій, зокрема, дипфейків.

Євген Плінський — ведучий «1+1» у телемарафоні «Єдині новини». Раніше  був ведучим програми розслідувань «Секретні матеріали».

У вересні 2020 року народний депутат Богдан Яременко пропонував включити Євгена Плінського до виборчого списку «Слуги народу» в Київраду, оскільки той «журналіст-розслідувач, який працює над викриттями корупційних схем, зокрема, на митниці та податковій сфері».

У жовтні 2019 року «Детектор медіа» писав, як ведучий «Секретних матеріалів» Євген Плінський маніпулював фактами, називаючи реформу «Нової української школи» «аферою».

У листопаді 2018 року «Детектор медіа» аналізував програму Євгена Плінського «Секретні матеріали» про воєнний стан.  

На фото — Євген Плінський

Фото: «1+1 media»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1143
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду