Як молоді креативники створили одразу 5 комунікаційних продуктів для громадського сектору

Як молоді креативники створили одразу 5 комунікаційних продуктів для громадського сектору

11 Жовтня 2023
637

Як молоді креативники створили одразу 5 комунікаційних продуктів для громадського сектору

637
Перед запуском проєкту, перед linza agency стояла задача — обрати 5 кейсів, над якими учасники в групах будуть працювати протягом місяця.
Як молоді креативники створили одразу 5 комунікаційних продуктів для громадського сектору
Як молоді креативники створили одразу 5 комунікаційних продуктів для громадського сектору

З 6-го до 29-го вересня в Києві проходила освітня ініціатива від linza agency та Українсько-данського молодіжного дому — Creative Communications Academy. Представники української молоді отримали практичні знання, та можливість попрацювати над кейсом для однієї з п’яти українських громадських або благодійних організацій. 

«Ми в агенції з початку заснування і понад 4 роки багато працюємо з комунікаційними викликами некомерційного сектору і вболіваємо за всі ті теми та проєкти, з якими працюють наші партнери. Тож створили проєкт, який не тільки в теорії, але й на практиці приніс користь громадським організаціям за їхнім запитом. Ми обрали 5 кейсів ГО, над якими працювали учасники застосовуючи знання, які ми надали протягом навчання. І вже одна із наших учасниць приєдналась до організації, над кейсом якої працювала, і надалі продовжить створювати для них крутий контент», — розповідає Іра Шостак, СЕО та комунікаційна директорка linza agency та програмна менеджерка проєкту.

«У Молодіжному домі ми найдужче цінуємо молодь та її розвиток, залученість у суспільно важливі процеси. І Creative Communications Academy стала прекрасним майданчиком для цього поєднання. Протягом місяця молоді фахівці й фахівчині не лише розвивали власні навички, а і долучалися до формування майбутнього громадських організацій. Комунікації — вони в усьому: в основі діяльності та в її кінцевій меті. Ми мали шанс спостерігати за тим, як крок за кроком молодь опановує це», — розповідає Олександра Буленок, комунікаційна менеджерка Українсько-данського молодіжного дому та менторка проєкту. 

ПРО ФОРМАТ.

«Формат навчання ми хотіли зробити легким та доступним для учасників, тому офлайн-зустрічі були 1-2 рази на тиждень. На першій зустрічі Громадські організації презентували свій запит для молоді, після чого ми розподілили учасників на 5 груп, таким чином, щоб у кожній команді були різносторонні учасники: копірайтери, дизайнери, піарники тощо», — говорить Анна Совщак, менеджерка проєкту.

Перед запуском проєкту, перед linza agency стояла важлива задача — обрати 5 кейсів, над якими учасники в групах будуть працювати протягом місяця. З кожною ГО ми провели онлайн-зустрічі, де проговорили цілі та разом сформували запит для учасників курсу-практикуму.

Громадські організації, що презентували свій запит.

«Була приємно вражена тим, наскільки студенти академії зацікавлені в гарному спільному результаті. Вже на першу зустріч вони прийшли супер підготовленими. Деталізували наші очікування, пропонували можливі варіанти з форматами й ключовими посилами. Результати ще приємніше здивували! Вони вклалися не лише в ідею, а й у реалізацію — почали переговори з потенційними партнерами. Ми готові рухатися до втілення цих напрацювань у життя. Вони чудово лягають у стратегію розвитку та відповідають місії нашої організації», — розповідає Наталія Гринюк, комунікаційниця Волонтерської спільноти «Б50».

Протягом місяця експерти провели 6 лекцій, 7 практичних занять та воркшоп. Лекції були сформовані таким чином, щоб учасники пройшли всі етапи: від брифування клієнта до готового продукту. Також, кожна група мала можливість забронювати вільний слот з нашими менторами для отримання консультації та допомоги.

«Як людина без попереднього досвіду комунікацій, я в захваті від Академії. Професійні лектори з цікавим матеріалом, класно підібрані кейси від громадських організацій. Особливо можна виділити ком'юніті, яке зібрав проєкт. Кожен унікальний спеціаліст, який заряджає тебе мотивацією творити щось нове», — поділився Олег Кайдаш, студент курсу-практикуму.

«Учасники “Creative Communications Academy” — крута та вмотивована молодь, напрацювання яких нас дійсно вразили. Наприклад, команда, яка працювала над нашим кейсом презентувала ново стилістику для наших соцмереж пов'язану з ребрендингом, ми вже почали використовувати напрацювання учасників, аби ефективніше просувати нашу місію та цілі, та продовжили співпрацю з дизайнеркою, яка була учасницею академії. Дякуємо linza agency за такий проєкт!», — зазначив Ростислав Семка, голова правління, ГО «Освіта 360».

У результаті 20 студентів успішно завершили навчання та отримали сертифікати, 5 організацій громадського сектору отримали продукти та концепції, які підсилять їхні комунікаційні спроможності, а 6 студентів отримали запрошення на стажування.


Додаткові матеріали: за лінком.

За довідками звертайтесь: pr@linza.agency

Creative communications academy — це навчальна ініціатива для молодих фахівців, що прагнуть працювати та розвивати комунікації громадських ініціатив та організацій. Creative communications academy стала можлива завдяки підтримці Українсько-данського молодіжного дому.

Медіапартнери:

Marketer, ГУРТ, Громадський простір, Cases, Медіамейкер.

https://www.linza.agency/ 

https://theyouthhouse.org/ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду