Окупанти не полишають намагань промити мізки школярам на захоплених територіях України

Окупанти не полишають намагань промити мізки школярам на захоплених територіях України

29 Вересня 2023
1194
29 Вересня 2023
18:17

Окупанти не полишають намагань промити мізки школярам на захоплених територіях України

1194
Ворог дозволив дітям вивчати рідну мову, але завіз свої підручники, у яких українська представлена як діалект російської.
Окупанти не полишають намагань промити мізки школярам на захоплених територіях України
Окупанти не полишають намагань промити мізки школярам на захоплених територіях України

Ворог продовжує насичувати школи на тимчасово окупованих територіях своєю пропагандистською літературою. «Чергову партію примірників макулатури окупанти завезли на захоплені території Херсонщини», — повідомляє Центр національного спротиву.

Здебільшого це підручники для 1–4 класів та посібники з «історії Росії» для 10–11 класів. 

Цей предмет відіграє фундаментальну роль у пропагандистських осередках, якими є насправді російські школи на тимчасово окупованих територіях, стверджують у Центрі. На уроках з нього росіяни розповідають про «величність своєї нації», до якої належать підкорені народи, та перекладають на Захід вину за свою загарбницьку війну.

«Варто зауважити, що на ТОТ також було ввезено підручники з української мови. Є батьки, які написали заяву про бажання їхніх дітей вивчати рідну мову, попри тиск. Таким дітям українська викладається одну годину на тиждень», — розповідають в ЦНС.

При цьому росіяни надрукували свій підручник, у якому українську мову виставляють як діалект російської і акцентують на «братерстві народів».

Центр національного спротиву закликає батьків не позбавляти своїх дітей майбутнього й організовувати онлайн-навчання дітей в українських школах та проводити бесіди з дітьми для нівелювання пропаганди, якій вони піддаються в окупаційних школах.

Нещодавно Центр національного спротиву повідомляв про те, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області представники російської армії та окупаційної адміністрації намагаються залучити велику кількість місцевих колаборантів та лояльних до ворога мешканців для виявлення тих громадян Херсонщини, які мають тверду проукраїнську позицію або надають підтримку Силам оборони України.

Крім того, Центр національного спротиву оприлюднив аналіз кремлівської пропаганди, яка розповсюджується на тимчасово окупованих територіях Донецької та Запорізької областей. За даними ЦНС, ключові зусилля на ТОТ Донеччини пропагандисти зосереджують на дискредитації Сил оборони України та на дезінформації щодо «успіхів» окупаційної адміністрації в Донецьку.

Читайте також: 

Фото: ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1194
Читайте також
01.06.2023 17:30
Альона Нестеренко, Карина Лазарук, Марія Ігнатьєва, Оксана Романюк, «Інститут масової інформації»
2 904
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду