26 вересня —  круглий стіл для медіа щодо запобігання проявам мови ворожнечі й дискримінації осіб за різними ознаками

26 вересня — круглий стіл для медіа щодо запобігання проявам мови ворожнечі й дискримінації осіб за різними ознаками

23 Вересня 2023
612
23 Вересня 2023
09:27

26 вересня — круглий стіл для медіа щодо запобігання проявам мови ворожнечі й дискримінації осіб за різними ознаками

612
Під час круглого столу будуть розглянуті результати спільних із громадськістю та експертами напрацювань на зазначену тематику.
26 вересня —  круглий стіл для медіа щодо запобігання проявам мови ворожнечі й дискримінації осіб за різними ознаками
26 вересня —  круглий стіл для медіа щодо запобігання проявам мови ворожнечі й дискримінації осіб за різними ознаками

У вівторок, 26 вересня, із 13:30 до 16:30 в інформаційному агентстві «Укрінформ» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) відбудеться круглий стіл для медіа щодо запобігання проявам мови ворожнечі й дискримінації осіб за різними ознаками.

У рамках започаткованого медіарегулятором проєкту «Компетентні медіа – демократичне і толерантне суспільство» Національна рада 26 вересня за круглим столом із медійниками та представниками державних органів і громадських організацій обговорить тему запобігання в медіа дискримінації осіб за етнічною, національною та релігійною ознаками.

«Круглий стіл стане продовженням діалогу, який розпочався із представниками громадських об’єднань, організацій і державних органів, що діють у сфері захисту прав людини, у травні цього року. За останні місяці Національна рада провела сім зустрічей, які стосувалися побутування в Україні та світі усталених стереотипних уявлень і поширення в медіа висловлювань, які провокують ненависть і ворожість, ображають почуття людей, що належать до окремих національних спільнот, релігійних осередків чи окремих груп», — повідомляє Нацрада.

Під час круглого столу будуть розглянуті результати спільних із громадськістю та експертами напрацювань на зазначену тематику. Крім того, учасники заходу – журналісти, редактори, медійники – поділяться практиками своєї роботи із запобігання проявам дискримінації.

«Це обговорення із медіапрацівниками спрямоване на якнайкраще виконання статті 36 Закону України «Про медіа» (яка визначає обмеження щодо змісту інформації в медіа) до затвердження органами співрегулювання критеріїв і кодексів створення та поширення інформації», — повідомляє Нацрада.

У заході візьмуть участь:

  • Ольга Герасим’юк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення;
  • Ірина Констанкевич, перша заступниця Голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики;
  • Ельвін Кадиров, представник Уповноваженого з прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя;
  • Євген Бондаренко, керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим;
  • Віктор Коврей, керівник відділу співпраці з етнічними спільнотами Державної служби України з етнополітики та свободи совісті;
  • В’ячеслав Ліхачов, експерт Асоціації єврейських громадських організацій;
  • Юліан Кондур, проєктний координатор МБО «Ромський жіночий фонд «Чіріклі», ромський правозахисник;
  • Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу;
  • Сейран Арифов, президент ГО «Конгрес Мусульман України».

Захід відкритий для висвітлення медіа. Акредитація за телефоном пресслужби Національної ради 278-75-75 або електронною адресою presstvr@nrada.gov.ua до 16 години 25 вересня.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі «Укрінформу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
612
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду