До 1 жовтня — набір учасників до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

До 1 жовтня — набір учасників до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

22 Вересня 2023
496
22 Вересня 2023
10:48

До 1 жовтня — набір учасників до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

496
До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі/-льки, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі.
До 1 жовтня — набір учасників до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»
До 1 жовтня — набір учасників до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

Команда проєкту IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спільно з АУП у співпраці з Міністерством освіти і науки України запрошують вчителів/-льок долучитися до проєкту«Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті».

Хто може взяти участь у проєкті? 

  • До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі/-льки, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі;
  • IREX прийматиме заявки від представників/-ць закладів загальної середньої освіти усіх форм власності;
  • Освітяни, які бажають приєднатися до проєкту, мають заповнити та подати заявку на участь індивідуально;
  • Кількість заявок від шкіл та регіонів необмежена. Тимчасово переміщені учителі також можуть подаватися до участі. Можливість подачі заявок закладами освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, відсутня;
  • До проєкту можуть долучатися заклади освіти, які знаходяться в інших країнах та підпорядковані Міністерству освіти і науки України.

Що на вас очікує?

Першим етапом участі у проєкті є проходження базового онлайн-навчання з інфомедійної грамотності, а також спеціалізованого навчання з інтеграції навичок інфомедійної грамотності в уроки від експертів/-ток проєкту.  Після проходження тренінгів учителі/-льки отримають електронні навчально-методичні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали, розроблені за методикою IREX. 

Надалі команда проєкту запрошуватиме освітян до участі у заходах з професійного розвитку, зустрічах для обміну досвідом як в Україні, так і за кордоном, творчих конкурсах та проєктах з просування медіаграмотності для вчителів/–льок та їхніх учнів/-ниць тощо. Учасники/-ці зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом, впроваджувати кращі практики викладання.

Деталі та реєстрація за посиланням.

Набір учасників/-ць триває до 1 жовтня 2023 року. 

«Якщо ви бажаєте застосовувати цифрові методи викладання, проводити інноваційні вправи та навчати учнів та учениць стійкості до дезінформації та маніпуляцій — запрошуємо вас до реєстрації у проєкті», — повідомляють організатори.

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
496
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду