Україна,  Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн»

Україна, Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн»

19 Вересня 2023
1477
19 Вересня 2023
23:40

Україна, Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн»

1477
Завданням ІТ-коаліції є забезпечення захищеної та стійкої ІТ-інфраструктури для міністерства оборони України та Сил оборони, що дасть Україні змогу бути більш ефективною на полі бою.
Україна,  Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн»
Україна,  Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн»

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України (UDCG) 19 вересня міністри оборони України, Естонії та Люксембургу провели стартову зустріч нової коаліції у рамках «формату Рамштайн», повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

В оборонному відомстві інформують, що загалом 20 держав взяли участь у стартовому заході. Бельгія, Данія, Литва та Латвія вже приєдналися до ініціативи, підписавши Декларацію про наміри разом з Україною, Естонією та Люксембургом.

«Завданням ІТ-коаліції є забезпечення захищеної та стійкої ІТ-інфраструктури для Міністерства оборони України та Сил оборони, яка дозволить Україні бути більш ефективною на полі бою. Ми вдячні Естонії та Люксембургу за їхнє лідерство у просуванні цієї ініціативи. Я також хотів би подякувати Бельгії, Данії, Литві та Латвії за те, що вони приєдналися до наших зусиль, а також Міністру оборони Люксембургу за оголошення першого внеску в ІТ-коаліцію», — сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

Про намір започаткувати цю ініціативу вперше було оголошено під час засідання UDCG 15 червня.

«ІТ-коаліція — це спеціальна група країн-донорів на чолі з Естонією та Люксембургом у рамках UDCG, яка зосереджена на наданні підтримки Силам оборони України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Ключовим результатом ІТ-коаліції є створення єдиної цифрової екосистеми бойового управління та управління оборонними ресурсами для Сил оборони, яка забезпечуватиме кращу координацію та більш ефективне застосування Сил оборони та використання спроможностей, наданих країнами-партнерами», — йдеться у повідомленні міністерства оборони.

На фото — міністри оборони — учасники засідання Контактної групи з питань оборони України 19 вересня / сайт міністерства оборони

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1477
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду