detector.media
19.09.2023 23:40
Україна, Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн»
Україна,  Естонія та Люксембург створили ІТ-коаліцію у рамках «формату Рамштайн»
Завданням ІТ-коаліції є забезпечення захищеної та стійкої ІТ-інфраструктури для міністерства оборони України та Сил оборони, що дасть Україні змогу бути більш ефективною на полі бою.

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України (UDCG) 19 вересня міністри оборони України, Естонії та Люксембургу провели стартову зустріч нової коаліції у рамках «формату Рамштайн», повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

В оборонному відомстві інформують, що загалом 20 держав взяли участь у стартовому заході. Бельгія, Данія, Литва та Латвія вже приєдналися до ініціативи, підписавши Декларацію про наміри разом з Україною, Естонією та Люксембургом.

«Завданням ІТ-коаліції є забезпечення захищеної та стійкої ІТ-інфраструктури для Міністерства оборони України та Сил оборони, яка дозволить Україні бути більш ефективною на полі бою. Ми вдячні Естонії та Люксембургу за їхнє лідерство у просуванні цієї ініціативи. Я також хотів би подякувати Бельгії, Данії, Литві та Латвії за те, що вони приєдналися до наших зусиль, а також Міністру оборони Люксембургу за оголошення першого внеску в ІТ-коаліцію», — сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

Про намір започаткувати цю ініціативу вперше було оголошено під час засідання UDCG 15 червня.

«ІТ-коаліція — це спеціальна група країн-донорів на чолі з Естонією та Люксембургом у рамках UDCG, яка зосереджена на наданні підтримки Силам оборони України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Ключовим результатом ІТ-коаліції є створення єдиної цифрової екосистеми бойового управління та управління оборонними ресурсами для Сил оборони, яка забезпечуватиме кращу координацію та більш ефективне застосування Сил оборони та використання спроможностей, наданих країнами-партнерами», — йдеться у повідомленні міністерства оборони.

На фото — міністри оборони — учасники засідання Контактної групи з питань оборони України 19 вересня / сайт міністерства оборони

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY