Шоколадний хлопчик Альоша стане мультиком: дайджест пропаганди за 6 вересня 2023 року

Шоколадний хлопчик Альоша стане мультиком: дайджест пропаганди за 6 вересня 2023 року

7 Вересня 2023
405
7 Вересня 2023
12:36

Шоколадний хлопчик Альоша стане мультиком: дайджест пропаганди за 6 вересня 2023 року

405
Москва розповідає, що Зеленський «заради тиску на Блінкена» дав команду вбити людей в Костянтинівці.
Шоколадний хлопчик Альоша стане мультиком: дайджест пропаганди за 6 вересня 2023 року
Шоколадний хлопчик Альоша стане мультиком: дайджест пропаганди за 6 вересня 2023 року

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав головні фейки та наративи пропаганди за 6 вересня.

1. Ринок у Костянтинівці став «центром прийняття рішень»

2. Росіяни потроху «тактично залишають» ТОТ

3. Шойгу «знищує» 3,5 одиниці техніки за годину

4. Бєлгородська область страждає від наслідків дій «СВОїх»

Ринок у Костянтинівці став «центром прийняття рішень»

У Росії назвали удар по центральному ринку Костянтинівки «трагедією», але звинуватили в ній, звісно, ЗСУ і особисто Зеленського. Цього разу «воєнкори» «вирахували», що «криворука ракета бандерівців» прилетіла з Дружківки. А «запустив» її ледь не особисто президент України, щоб «натиснути на Блінкена».

НАСПРАВДІ, Росія завдала найбільш смертоносного удару по українському цивільному об’єкту з січня цього року. 6 вересня у Костянтинівці загинули 17 людей, 32 отримали поранення. І це просто чергове свідчення путінської банальності зла – масового вбивства мирних людей. Адже важко припустити, що окупанти не знали, що жодного скупчення військової техніки на місцевому ринку немає. А є скупчення мирних мешканців. Через величезну кількість жертв серед мирного населення оновилася й карта наймасштабніших терактів, скоєних росіянами в Україні.

Костянтинівка взагалі є одним з улюблених «центрів прийняття рішень» рашистів. Вони гатять по ній із завзятістю серійного маніяка. Лише протягом останніх трьох місяців це вже четвертий обстріл. 14 червня стався перший; 17 липня поранено 9-річну дитину та жінку; 24 липня щонайменше семеро цивільних зазнали поранень, помер 10-річний хлопчик. (Наступного дня стало відомо, що померли 28-річний чоловік та 12-річна дівчинка). 

Рекордне за кількістю жертв вбивство в Костянтинівці 6 вересня – чергова спроба залякати українців, примусити їх тиснути на владу, щоб вийти на «мирні переговори» або, принаймні, зупинити контрнаступ. Це зазначив і президент Зеленський: «Удар по ринку в Костянтинівці – умисний теракт Росії. Вони це роблять, коли відбуваються ті чи інші позитивні наступальні кроки українських сил оборони».

Росіяни потроху «тактично залишають» ТОТ

Наступальні кроки Сил оборони України визнав і так званий т.в.о. губернатора Запорізької області колаборант Балицький. Для пояснення поразки у «нічого не значущому» Роботиному він вигадав черговий евфемізм: «тактично залишила».

НАСПРАВДІ, потім і МО РФ, і «старші товариші», і навіть «молодші» (в особі голови так званого запорізького громадського руху «Ми — разом із Росією» Рогова) заперечили слова Балицього. Мовляв, «жодного залишення позицій не відбулося». Отже, виходить, що Балицького треба судити за фейки.

«Тактичне залишення» доповнило словник смішних пояснень ганебних поразок Росії в Україні. Отже, тепер російський наратив звучить наступним чином: «у нас переможний тактичний відступ, а в українців ганебний наступ, який до того ж повністю провалився».

Хоча є і втішні новини для окупантів. Адже через «тактичне залишення» Роботиного у них тепер набагато менше шансів потрапити під тактичну ядерну бомбу, яку туди нещодавно зібрався скидати генерал-депутат Гурульов. 

Але настрій росіян не може не тішити: залишилося ще кілька «кроків доброї волі», аби окупанти повністю «тактично залишили» територію України. А потім і стратегічно назавжди дали їй спокій. 

Шойгу «знищує» 3,5 одиниці техніки за годину

Наратив про «наступ українців, який повністю провалився», зараз просувають дві головні дійові особи війни: Путін і Шойгу. Перший нещодавно заявив, що «наступ – це не пробуксовка, а провал», а другий підтвердив слова Першого, але чомусь додав, що ЗСУ в останні дні «здійснюють запеклі атаки». У підтвердження своїх слів Шойгу навів свою улюблену «переможну статистику» з початку контрнаступу. Тобто, за останні три місяці.

НАСПРАВДІ, як можна одночасно «провалювати наступ і здійснювати запеклі атаки» пояснити можуть хіба що Путін із Шойгу.

А ось щодо статистики останнього, то, навіть, простий підрахунок доводить, що він або не вміє рахувати, або видає бажане за дійсне, або просто бреше. Адже, якщо виходити з його «калькуляції», то окупанти знищують: 2533 одиниці техніки на місяць, або 85 – в день, або 3,5 – за годину.

З огляду на ці цифри, ордени за «одну з досягнутих цілей СВО – демілітаризацію України» у червні роздавали даремно. Як і табун коней якуту-навіднику з «Альоші» у вересні.

Бєлгородська область страждає від наслідків дій «СВОїх»

І наостанок про анімаційне продовження ще одного Альоші – шоколадного хлопчика. 6 вересня стало відомо, що уряд Бєлгородської області замовив пропагандистський мультфільм про «СВО».

НАСПРАВДІ, після того, як кінематографічні «розіп’яті хлопчики» провалилися на великому екрані, цю анімаційну маячню про Альошу і його команду збираються показувати дітям на всіх «суспільно значимих майданчиках» Бєлгорода вже у листопаді. Звісно, у наказному порядку.

Тобто, паралельно зі створенням «французьких» мультиків Росія нарешті взялася до виробництва своїх. Причому в буквальному сенсі. Адже анімаційна стрічка називатиметься «СВОЇ» (швидше за все з натяком на абревіатуру «СВО»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у РФ заробляють на «патріотизмі»

Але цілком імовірно, що в назві міститься і буквальний сенс. Адже агентство, яке створює мультфільм, зареєстроване у Москві. Ним керує Руслан Бондарєв. Аналогічну фірму цього ж керівника «Індикатор Медіа Строй» зареєстровано на бєлгородську адресу. Проте, вона займається не виробництвом контенту, а будівництвом. Ще одна організація, якою керує Бондарєв, – курська гуманітарна організація соціального спрямування «Земляцтво».

Як бачимо, в цьому патріотично-розпильному проєкті реально всі свої. Це черговий приклад того, як російські корупційні щури продовжують доїдати українську ілюзію Путіна.  Вже навіть у нещасній Бєлгородській області, яка минулий рік закрила з дефіцитом 31 млрд рублів. А наразі чи не більше за всі інші російські регіони потерпає від наслідків дій «СВОїх». І аж ніяк не на шоколадно-анімаційному рівні. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду