11 вересня — воркшоп «DREAM для журналістів: як моніторити відбудову»

11 вересня — воркшоп «DREAM для журналістів: як моніторити відбудову»

7 Вересня 2023
379
7 Вересня 2023
11:23

11 вересня — воркшоп «DREAM для журналістів: як моніторити відбудову»

379
На зустрічі Клубу редакторів поговорять про те, як платформа DREAM може бути корисною журналістам для моніторингу доброчесності та відстеження ефективності використання коштів на регіональному рівні.
11 вересня — воркшоп «DREAM для журналістів: як моніторити відбудову»
11 вересня — воркшоп «DREAM для журналістів: як моніторити відбудову»

У понеділок, 11 вересня, відбудеться воркшоп «DREAM для журналістів: як моніторити відбудову». Організатор події: «Вокс Україна».

Зустріч Клубу редакторів почнеться о 16:00 у Zoom.

На зустрічі Клубу редакторів поговорять про те, як платформа може бути корисною журналістам для моніторингу доброчесності та відстеження ефективності використання коштів на регіональному рівні.

Серед спікерів:

  • Віктор Нестуля, rерівник напрямку підтримки України Open Contracting Partnership, голова управління коаліції Rise Україна.
  • Олександра Бетлій, координаторка проєктів Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.
  • Анастасія Руденко, засновниця суспільно-політичного Інтернет-медіа «Рубрика».

«Післявоєнна відбудова, над дизайном якої вже йде активна робота, очевидний пріоритет на наступні роки, якщо не десятиліття. Роль журналістів у контролі відбудови беззаперечна, вже зараз виходить багато резонансних матеріалів стосовно сумнівних випадків відновлення, а далі масштаби потреби моніторингу лише зростатимуть.

Держава зараз декларує свою відповідь на виклик недоброчесності - цифрова платформа DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management), яка забезпечує єдиний цифровий конвеєр для всіх проектів реконструкції та обіцяє за прозорість та підзвітність всіх процесів. Запрошуємо представників медіа на презентацію цієї платформи та відверту розмову про ризики повоєнного відновлення та функцію журналістів в забезпеченні громадського контролю», — повідомляють організатори.

Організатори запрошують долучитися до розмови. Формат: модерована дискусія та відповіді на запитання.

Реєстрація за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
379
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду