Українські суди винесли вироки 36 державним зрадникам з Криму

Українські суди винесли вироки 36 державним зрадникам з Криму

18 Серпня 2023
830
18 Серпня 2023
15:35

Українські суди винесли вироки 36 державним зрадникам з Криму

830
Це тільки початок: до суду скеровано 344 обвинувальних акти щодо кримських колаборантів.
Українські суди винесли вироки 36 державним зрадникам з Криму
Українські суди винесли вироки 36 державним зрадникам з Криму

Починаючи з 2014 року українські суди винесли вироки 36 кримським держзрадникам. Серед засуджених — колишні депутати кримського парламенту та Севастопольської міськради, судді, прокурор, а також окупаційний «міністр охорони здоров’я». Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

За словами керівника прокуратури АРК Ігоря Поночовного, 90% вироків було отримано вже після 24 лютого 2022 року. Правда, всі вони, на жаль, заочні.

Також, за даними Прокуратури АРК, з початку окупації півострова російськими збройними силами у 2014 році органи правопорядку автономії загалом розслідували 576 кримінальних проваджень щодо 695 правопорушень за фактами вчинення державної зради (ст. 111 КК України). Підозри у вчиненні даного злочину повідомили 736 особам.

До суду скеровано 344 обвинувальних акти. Серед обвинувачених — чиновники різного рівня, судді, працівники правоохоронних та виправних установ, а також колишній командувач Військово-морських сил ЗСУ.

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя продовжує працювати задля встановлення та притягнення до відповідальності держзрадників з Криму, які вирішили співпрацювати з ворогом, підкреслили у відомстві.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що в деокупованому Херсоні все ще чимало колаборантів, які не полишають спроб і надалі просувати «русскій мір».

Також ми повідомляли про те, що закарпатця, який агітував за зміну територіальної цілісності України, заочно засудили до 20 років позбавлення волі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
830
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду