Українські волонтери запустили нове «Видавництво 333»

Українські волонтери запустили нове «Видавництво 333»

17 Серпня 2023
636
17 Серпня 2023
15:27

Українські волонтери запустили нове «Видавництво 333»

636
Частину коштів з продажу всіх книг та мерчу команда спрямує на закупівлі для Збройних сил України.
Українські волонтери запустили нове «Видавництво 333»
Українські волонтери запустили нове «Видавництво 333»

Власник UA Comix, волонтер Богдан Кордоба та волонтерка, колишня головна редакторка музичного журналу Daily Metal Сандра Конопацька заснували нове «Видавництво 333». Про його позиціонування «Детектору медіа» розповіла пані Сандра.  

«Засновники "Видавництва 333" багато років залучені до різноманітних проєктів, спрямованих на популяризацію української культури — фестивалі, видавництва, музичні медіа тощо. Проте познайомились ми завдяки волонтерській діяльності, і вже більш ніж півтора року співпрацюємо з волонтерськими об'єднаннями для забезпечення Збройних сил України. 

Настав час об'єднати наші шляхи у новий цікавий творчий розділ — книжкове видавництво», — зазначила вона. 

Засновники видавництва Сандра Конопацька та Богдан Кордоба 

Мета видавництва — «збирати розповіді, історії та цілі світи, і додавати їх на книжкові полиці». 

Його назва також має своєрідне символічне значення. Зокрема, один із можливих варіантів трактування цифр 333 — команда залпового вогню артилерії. Водночас, як зауважує Сандра Конопацька, кожен може знайти в цьому і власні сенси.

Наразі видавці планують сконцентруватися на українському фентезі, фантастиці та горорі, однак згодом «Видавництво 333» пропонуватиме і перекладну літературу, і серії в зовсім інших жанрах.  

10% коштів з продажу всіх книг та мерчу команда спрямує на закупівлі для Збройних сил України.

За словами співзасновниці видавництва, рішення про конкретні напрямки використання коштів вони ухвалюватимуть спільно  в процесі роботи.

«Будемо вирішувати ітеративно. Кожен із засновників видавництва має власні волонтерські проєкти і відповідно власні збори», — сказала вона. 

Про всі закупівлі засновники звітуватимуть на ресурсах «Видавництва 333» в соціальних мережах.

Читачі вже можуть передзамовити першу книгу — історичний горор з елементами кіберпанку «Химороди» Володимира Кузнєцова. Зараз його вартість становить 350 грн. 

Окрім цього, на сайті розміщений тематичний мерч до цієї збірки: футболки, худі та стикерпак.

Нагадаємо, видавництво Projector Publishing оголосило передзамовлення третього випуску артбуку Telegraf.Magazine про українську волю. Видання з'явиться в продажу у вересні.

Фото надала Сандра Конопацька

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
636
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду