СтратКом ЗСУ: Вкиди про можливі провокації на Запорізькій та Курській атомних станціях — ІПСО росіян

СтратКом ЗСУ: Вкиди про можливі провокації на Запорізькій та Курській атомних станціях — ІПСО росіян

16 Серпня 2023
759
16 Серпня 2023
16:41

СтратКом ЗСУ: Вкиди про можливі провокації на Запорізькій та Курській атомних станціях — ІПСО росіян

759
Мета — викликати паніку серед населення України і сформувати суспільну думку на Заході в інтересах Росії.
СтратКом ЗСУ: Вкиди про можливі провокації на Запорізькій та Курській атомних станціях — ІПСО росіян
СтратКом ЗСУ: Вкиди про можливі провокації на Запорізькій та Курській атомних станціях — ІПСО росіян

Публікації в неофіційних роcЗМІ щодо нібито можливих провокацій на Запорізькій та Курській атомних електростанціях, які підхопили деякі українські медіа й телеграм-канали, є проявом російської ІПСО (інформаційно-психологічної операції). Про це в коментарі «Укрінформу» сказав головний спеціаліст Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ Тарас Дзюба.

Мета такої ІПСО, за його словами, — викликати занепокоєння і паніку серед населення України. А трансляція окремих меседжів в іноземних медіа може бути спрямована на те, щоб сформувати суспільну думку в різних країнах світу в інтересах Росії.

«Про сценарій з провокацією на Запорізькій АЕС з метою зриву активних дій Збройних сил України та інших Сил оборони України, спрямованих на визволення від окупантів території, попереджали раніше. Однак станом на сьогодні підтверджень намірів ворога здійснити таку провокацію в найближчий час немає. В офіційних російських ЗМІ будь-яка інформація з цього приводу відсутня», — зазначив Дзюба.

Він нагадав про те, що вчора російський диктатор Володимир Путін провів робочу зустріч з генеральним директором «Росатому» Олексієм Ліхачовим, в оприлюдненій розшифровці якої питання безпеки АЕС взагалі не обговорювались. Натомість всі попередні провокації ворога починали обговорюватися в інфопросторі заздалегідь з обов’язковим звинуваченням в підготовці до цих провокацій України.

«Загальний висновок: зазначені публікації в неофіційних російських ЗМІ, які підхопили деякі наші джерела, є заходами інформаційно-психологічної операції РФ, мета якої може полягати у формуванні занепокоєння і паніки населення України, а трансляція окремих меседжів в іноземних ЗМІ може формувати суспільну думку в різних країнах світу в інтересах ворога», — наголосив Дзюба.

За його словами, це особливо важливо напередодні зустрічі лідерів провідних країн у форматі G20, яка відбудеться 9–10 вересня в Делі.

«На відміну від фейкових заяв про можливі провокації на АЕС, офіційна російська пропаганда почала сьогодні новий етап інформаційно-психологічної операції, спрямованої на залякування всієї міжнародної спільноти новими “розробками Пентагону за участю все тих же українських біолабораторій”, в рамках яких “вивчаються нові патогени та мутації вірусів з метою ініціювання нових пандемій”. Щоправда, світ вже звик до такої російської брехні, і ніякого впливу подібні заходи не мають», — підсумував представник Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв проте, що російські ЗМІ синхронно опублікували вкид, нібито Україна відправляє диверсантів до Африки для ліквідації лідерів.

Слухайте також подкаст Вадима Міського «Фейки про Запорізьку АЕС на тлі трагедії на Каховській ГЕС».

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
759
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду