Канал «FreeДом» у липні: найвищі перегляди в Москві та Санкт-Петербурзі

Канал «FreeДом» у липні: найвищі перегляди в Москві та Санкт-Петербурзі

8 Серпня 2023
1949

Канал «FreeДом» у липні: найвищі перегляди в Москві та Санкт-Петербурзі

1949
Протягом липня в діджитал зросла частка переглядів контенту каналу українського державного іномовлення «FreeДом» з-за кордону, зокрема з території РФ.
Канал «FreeДом» у липні: найвищі перегляди в Москві та Санкт-Петербурзі
Канал «FreeДом» у липні: найвищі перегляди в Москві та Санкт-Петербурзі

Відео каналу потрапляло у тренди  російського, білоруського, литовського та естонського сегментів YouTube. Загальна кількість переглядів контенту під брендом «FreeДом» на діджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та на майданчиках партнерів — українських медіагруп 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group перетнула позначку у 8 мільярдів за 16 місяців марафону.

Контент «FreeДом» чітко потрапляє в запити російськомовної аудиторії за кордоном. Підтвердженням цього є зростання переглядів серед іноземних, зокрема російських, глядачів. Містами-лідерами липня за переглядами в YouTube стали Москва, Санкт-Петербург, Сочі, Краснодар, Єкатеринбург. На YouTube-майданчиках ДП «МПІУ» (канали «FreeДом» і «FreeДом» LIVE) перегляди з-за кордону зросли до 92,2% (+2 п.п. порівняно з червнем), з Росії – до 60,1% (+1,9 п.п.). Середньозважений показник переглядів відео під брендом «FreeДом» на діджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та на YouTube-майданчиках наших партнерів також зріс до 79,8% (+0,7 п.п.). Загалом у липні контент під брендом «FreeДом» на всіх діджитал-майданчиках українського державного іномовлення та партнерів отримав понад 375 млн переглядів, а за 16 місяці в ефірі – 8,1 млрд.

Найпопулярнішими відео на YouTube-каналах «FreeДом» і «FreeДом» LIVE у липні стали заяви Президента України Володимира Зеленського про Україну в НАТО та ураження Кримського мосту. 1,8 млн переглядів  отримала заява Володимира Зеленського про те, що Росія повинна просити, щоб Україну взяли в НАТО, з них 97,5% з-за кордону та 59,9% — з Росії, 12,7% — з Узбекистану. 1,3 млн переглядів у відео зі зверненням Президента України «Кримським міст – законна ціль для ЗСУ», з них 94,2% з-за кордону та 65,3% — з Росії.

До трендів російського, білоруського, латвійського та естонського сегментів YouTube, зокрема потрапили сюжет про успіхи ЗСУ під Бахмутом з коментарем українського снайпера та коментар військового аналітика Дмитра Снегірьова про атаку безпілотників на Москву.

Варто відзначити, що постійний зворотний зв’язок з глядачами команда каналу отримує через чат-бот у Telegram, на який люди можуть звернутися, щоб повідомити про порушення своїх прав (особливо важливий такий канал зв'язку для мешканців Росії і Білорусі), через коментарі в діджитал, публікації у ЗМІ. Наприклад, відома латвійська співачка Лайма Вайкуле в інтерв’ю телеканалу «Настоящее Время» розповіла, що стежить за новинами про війну в Україні, але не дивиться російське телебачення, оскільки там транслюють «повну неправду, нахабну, некрасиву», але дивиться інші російськомовні ЗМІ, серед них – «FreeДом». Також у новинах про мешканця окупованого Криму Юрія Волошина, якого російські силовики затримали за дискредитацію влади, містилась інформація про те, що його звинувачують за публікацію опозиційних постів, в тому числі з каналу «FreeДом».

*Прім. Дані, наведені в матеріалі, станом на 31.07.2023

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду