У Сімферополі журналіста Ібраїмова відпустили на волю після 5 діб арешту

У Сімферополі журналіста Ібраїмова відпустили на волю після 5 діб арешту

2 Серпня 2023
705
2 Серпня 2023
14:00

У Сімферополі журналіста Ібраїмова відпустили на волю після 5 діб арешту

705
Його затримали 27 липня біля окупаційного Верховного суду Криму, де тривав розгляд справи кримськотатарського політика Нарімана Джеляла та братів Ахтемових.
У Сімферополі журналіста Ібраїмова відпустили на волю після 5 діб арешту
У Сімферополі журналіста Ібраїмова відпустили на волю після 5 діб арешту

У вівторок, 1 серпня, у Сімферополі після 5 діб адміністративного арешту вийшов на волю журналіст «Кримської солідарності» Куламет Ібраїмов. Про це громадська ініціатива повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Ібраїмова затримали 27 липня біля окупаційного Верховного суду Криму, де тривав розгляд справи кримськотатарського політика Нарімана Джеляла та братів Ахтемових. Окупанти перешкодили професійній діяльності журналіста та звинуватили в організації «масового перебування громадян».

«Усі ми розуміємо, що це чергові спроби натиснути на журналістську діяльність у Криму. Закриваючи нас на 5, 10, 15 діб, вони навпаки загартовують і роблять нас більш стійкими до тієї реальності, з якою ми зіткнулися з 2014 року. На цьому шляху я не зупинюся, продовжу працювати», — заявив після звільнення Ібраїмов.

«Кримська солідарність» також зазначає, що 27 липня біля окупаційного Верховного суду Криму відбулись масові затримання кримських татар, а окрім Ібраїмова, окупаційні силовики затримали також журналістку видання «Ґрати» Лутфіє Зудієву.

Щодо п'ятьох із 14 затриманих склали адміністративні протоколи. Ібраїмов — єдиний, кому призначили адмінарешт. Решті суд призначив штрафи в розмірі 12 і 15 тисяч рублів.

«Кримська солідарність» нагадує, що Куламета Ібраїмова раніше неодноразово затримували, коли він займався професійною діяльністю.

Зокрема, у листопаді 2021 року його затримали біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду, де відбувалось апеляційне слухання у справі «Червоногвардійської групи». Пізніше журналіста відпустили.

25 січня 2023 року біля будівлі Київського районного суду військові Росгвардії затримували кримських татар, які прийшли підтримати тих, кого раніше затримали у Джанкойському районі. Серед затриманих був й Ібраїмов, який висвітлював судові засідання. Йому призначили 12 діб адмінарешту.

Окупанти в Криму також виносили журналісту попередження щодо неприпустимості порушення закону і забороняли брати участь у несанкціонованих тамтешньою «владою» заходах.

Фото: громадська ініціатива «Кримська солідарність» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
705
Читайте також
28.07.2023 14:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду