Син російського конструктора дрона-камікадзе «Ланцет» працює в ООН

Син російського конструктора дрона-камікадзе «Ланцет» працює в ООН

19 Липня 2023
4784
19 Липня 2023
21:52

Син російського конструктора дрона-камікадзе «Ланцет» працює в ООН

4784
Син конструктора Олександра Захарова, Лаврентій, почав працювати в Інституті проблем роззброєння ООН вже під час повномасштабної війни Росії проти України.
Син російського конструктора дрона-камікадзе «Ланцет» працює в ООН
Син російського конструктора дрона-камікадзе «Ланцет» працює в ООН

Сім'я російського конструктора Олександра Захарова, який сконструював дрон-камікадзе «Ланцет» для армії РФ, володіє квартирою за майже 2 млн доларів у центрі Лондона, а син Захарова Лаврентій працює в Інституті проблем роззброєння ООН, повідомляють «Важные истории».

«Поки конструктор Олександр Захаров озброює російську армію, його син Лаврентій Захаров працює в Інституті проблем роззброєння ООН. Дружина і син творця російських бойових дронів "Ланцет" Олександра Захарова — Світлана і Лаврентій Захарови — з 2018 року володіють в елітному районі Лондона квартирою вартістю 1,5 млн фунтів стерлінгів (майже 2 млн доларів. — Ред.)», — ідеться в публікації.

Видання уточнює, що Велика Британія ввела санкції щодо компанії-виробника дронів — ТОВ ЦСТ, але не щодо сім'ї Захарових.

Натомість у бізнесі з виробництва дронів бере участь сім'я Захарова — дружина Світлана, син Микита і дочка Марія, адже для виробництва «Ланцетів» використовують іноземні комплектовання, які заборонено постачати в Росію через санкції.

Згідно з LinkedIn, Лаврентій Захаров проживає за кордоном щонайменше з 2015 року — з 16-річного віку. У Великій Британії він закінчив школу, здобув вищу освіту — ступінь бакалавра політики, соціології та східноєвропейських досліджень Університетського коледжу Лондона, а потім ступінь магістра конфліктології Лондонської школи економіки.

З липня 2021 року він працював в агентствах ООН у Нью-Йорку та Римі, а з травня 2023 року — в Інституті ООН з дослідження проблем роззброєння (UNIDIR) у швейцарській Женеві.

Дослідницькими інтересами Лаврентія Захарова, як ідеться на сайті UNIDIR, є програма управління зброєю та боєприпасами, розмінування та гуманітарний доступ.

Олександр Захаров — російський конструктор, який понад 15 років займається розробкою і виробництвом безпілотників. Найвідоміший його винахід — дрон-камікадзе «Ланцет».

Дрон застосовувався в Сирії і зараз широко використовується у війні з Україною.

Компанія Захарова ЦСТ входить до концерну «Калашников», але контрольний пакет належить Захарову.

У 2022—2023 роках структури Міноборони купили у ЦСТ безпілотників на майже 39 млн доларів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4784
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду