detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
19.07.2023 21:52
Син російського конструктора дрона-камікадзе «Ланцет» працює в ООН
Син російського конструктора дрона-камікадзе «Ланцет» працює в ООН
Син конструктора Олександра Захарова, Лаврентій, почав працювати в Інституті проблем роззброєння ООН вже під час повномасштабної війни Росії проти України.

Сім'я російського конструктора Олександра Захарова, який сконструював дрон-камікадзе «Ланцет» для армії РФ, володіє квартирою за майже 2 млн доларів у центрі Лондона, а син Захарова Лаврентій працює в Інституті проблем роззброєння ООН, повідомляють «Важные истории».

«Поки конструктор Олександр Захаров озброює російську армію, його син Лаврентій Захаров працює в Інституті проблем роззброєння ООН. Дружина і син творця російських бойових дронів "Ланцет" Олександра Захарова — Світлана і Лаврентій Захарови — з 2018 року володіють в елітному районі Лондона квартирою вартістю 1,5 млн фунтів стерлінгів (майже 2 млн доларів. — Ред.)», — ідеться в публікації.

Видання уточнює, що Велика Британія ввела санкції щодо компанії-виробника дронів — ТОВ ЦСТ, але не щодо сім'ї Захарових.

Натомість у бізнесі з виробництва дронів бере участь сім'я Захарова — дружина Світлана, син Микита і дочка Марія, адже для виробництва «Ланцетів» використовують іноземні комплектовання, які заборонено постачати в Росію через санкції.

Згідно з LinkedIn, Лаврентій Захаров проживає за кордоном щонайменше з 2015 року — з 16-річного віку. У Великій Британії він закінчив школу, здобув вищу освіту — ступінь бакалавра політики, соціології та східноєвропейських досліджень Університетського коледжу Лондона, а потім ступінь магістра конфліктології Лондонської школи економіки.

З липня 2021 року він працював в агентствах ООН у Нью-Йорку та Римі, а з травня 2023 року — в Інституті ООН з дослідження проблем роззброєння (UNIDIR) у швейцарській Женеві.

Дослідницькими інтересами Лаврентія Захарова, як ідеться на сайті UNIDIR, є програма управління зброєю та боєприпасами, розмінування та гуманітарний доступ.

Олександр Захаров — російський конструктор, який понад 15 років займається розробкою і виробництвом безпілотників. Найвідоміший його винахід — дрон-камікадзе «Ланцет».

Дрон застосовувався в Сирії і зараз широко використовується у війні з Україною.

Компанія Захарова ЦСТ входить до концерну «Калашников», але контрольний пакет належить Захарову.

У 2022—2023 роках структури Міноборони купили у ЦСТ безпілотників на майже 39 млн доларів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY