26 липня — презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних 2023»

26 липня — презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних 2023»

14 Липня 2023
6221
14 Липня 2023
14:32

26 липня — презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних 2023»

6221
Під час заходу експерти розкажуть про сильні й слабкі сторони політик конфіденційності компаній та на основі результатів аналізу запропонують кроки для їхнього вдосконалення.
26 липня — презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних 2023»
26 липня — презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних 2023»

У середу, 26 липня, о 14:00, у Києві ГО «Інтерньюз-Україна» презентує результати дослідження провідних технологічних компаній України — Індекс захисту персональних даних 2023.

У фокусі дослідження — політика конфіденційності 30 компаній, що працюють у сфері телекомунікацій, надання інтернет-послуг та онлайн-сервісів — тих, що зазвичай збирають і зберігають найбільше даних клієнтів. Юристи й експерти з цифрових технологій дослідили сайти таких компаній: Rozetka, Olx, Нова Пошта, Ukr.net, Comfy, Foxtrot, Eldorado, Prom, Citrus, Allo, Kasta, MAKEUP, Zakaz.ua, Silpo, Triolan, Датагруп, Lanet, Kyivstar, Lifecell, Vodafone. А також проаналізували застосунки: Bolt, Liki24, Uklon, Fishka, Tabletki.ua, Meest, Glovo, Епіцентр та Busfor.

Під час заходу експерти розкажуть більше про сильні й слабкі сторони політик конфіденційності компаній та на основі результатів аналізу запропонують кроки для їхнього вдосконалення.

Де: Укрінформ, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16. 

Коли: середа, 26 липня, 14:00-15:00.

Для участі, будь ласка, зареєструйтеся за посиланням.

На презентацію запрошуємо журналістів, представників приватних компаній та ГО, правозахисників і всіх зацікавлених у темі цифрових прав користувачів і роботи приватного сектору в Україні.

Дослідження презентують: 

  • Віталій Мороз, консультант із цифрових технологій;
  • Аліна Правдиченко, юристка з медійного права та захисту персональних даних;
  • Павло Бєлоусов, експерт із цифрової безпеки ГО «Інтерньюз-Україна», консультант Школи цифрової безпеки DSS380 та гарячої лінії з цифрової безпеки Nadiyno.org;
  • Тетяна Авдєєва, юристка «Лабораторії цифрової безпеки», членкиня Незалежної медійної ради, входить до складу Експертного комітету з питань штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України;
  • Лідія Волкова, юристка, експертка з прав людини, міжнародного, гуманітарного, кримінального та медіаправа.

Учасники обговорять такі питання:

  • Чи доречно в умовах воєнного часу приділяти увагу захисту персональних даних користувачів;
  • Чи потрібно компаніям створювати такі умови, щоб користувачі краще розуміли свої онлайн-права;
  • Чи відповідає політика конфіденційності приватних компаній нормам українського законодавства у сфері захисту персональних даних. Чи дотримуються вони положень європейських стандартів щодо захисту персональних даних з огляду на GDPR;
  • Що приватні компанії мають зробити, щоби вдосконалити політики конфіденційності та захист цифрових прав користувачів.

Перше дослідження Індексу захисту персональних даних ГО «Інтерньюз-Україна» провела у 2021 р. й охопила 20 технологічних компаній. З результатами можна ознайомитися на сайті проєкту.

Контактна особа: Софія Лавренюк (slavreniuk@internews.ua, +380959430854)

Подія відбудеться в межах проєкту «Актуалізація конфіденційності у цифровій сфері в Україні» ("Індекс захисту персональних даних 2023"), що реалізується ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки ABA ROLI Ukraine / Rule of Law Initiative.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду