Британський журналіст Люк Гардінґ презентує в Києві книгу про війну в Україні

Британський журналіст Люк Гардінґ презентує в Києві книгу про війну в Україні

3 Липня 2023
972

Британський журналіст Люк Гардінґ презентує в Києві книгу про війну в Україні

972
Український переклад книги виходить у липні 2023 року у видавництві Vivat.
Британський журналіст Люк Гардінґ презентує в Києві книгу про війну в Україні
Британський журналіст Люк Гардінґ презентує в Києві книгу про війну в Україні

7 липня у книгарні Vivat (Київ, вул. Петра Сагайдачного, 8) Люк Гардінґ презентуватиме свою книгу «Вторгнення. Кривава війна Росії та боротьба України за виживання» (Invasion: Russia’s Bloody War and Ukraine’s Fight for Survival).

Журналіст розповість про те, чому вирішив писати книгу про війну в Україні, що побачив у Києві та інших містах на початку повномасштабного вторгнення та як Україну тепер бачить Захід. 

«Я дійсно думаю, що це боротьба між добром і злом. Я вважаю, що те, що робить Росія, є явним злом. І, по суті, Україна бореться за свій суверенітет, за демократію, за людські цінності і за порядність, і нормальне сучасне життя насправді поставлено на карту. Отже, знаєте, мої книги — це, виходить, нехудожні трилери. Читати їх — це як читати роман, тільки він не вигаданий. І я сподіваюся, що отримавши доступну книгу, люди зануряться в історію», — розповів Люк Гардінґ в інтерв'ю Donbas Media Forum 2022. 

24 лютого 2022 року Люк Гардінґ був у Києві. Від перших днів повномасштабної війни він спілкувався з українцями, їздив у гарячі точки, фіксував свідчення й описував події, щоб показати світові звірства російських окупантів в Україні. Його книга — це збірка репортажів, що охоплює події до весни 2023 року. Вона вийшла у видавництві Faber. Була номінована на премію Джорджа Орвелла. 

«Для мене особисто "Вторгнення" — дуже важлива книжка. Люк написав цю книжку не постфактум, а в момент, коли війна розгорталася і набирала обертів. Я вдячна Люку Ґардінгу за те, що він допомагає нам "виводити" правду на міжнародний рівень, робити її видимою, почутою, усвідомленою або переусвідомленою заново. Це неоціненний вклад у нашу перемогу», — зазначила Юлія Орлова, генеральна директорка видавництва Vivat.

Люк Гардінґ — британський журналіст, письменник і премійований іноземний кореспондент газети The Guardian. Автор восьми документальних книжок, перекладених тридцятьма мовами. Став першим іноземним журналістом після часів Холодної війни, якого примусово вислали з Російської Федерації. Улітку 2022-го потрапив до кремлівського «чорного списку».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
972
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду