«Проєкт потребує дуже багато ресурсу»: Гайгисиз Гелдієв розповів про своє бачення подальшого розвитку «Дрон медиа»

«Проєкт потребує дуже багато ресурсу»: Гайгисиз Гелдієв розповів про своє бачення подальшого розвитку «Дрон медиа»

3 Липня 2023
1561

«Проєкт потребує дуже багато ресурсу»: Гайгисиз Гелдієв розповів про своє бачення подальшого розвитку «Дрон медиа»

1561
Ім'я людини, яка обійме посаду головного редактора видання, оприлюднять у серпні.
«Проєкт потребує дуже багато ресурсу»: Гайгисиз Гелдієв розповів про своє бачення подальшого розвитку «Дрон медиа»
«Проєкт потребує дуже багато ресурсу»: Гайгисиз Гелдієв розповів про своє бачення подальшого розвитку «Дрон медиа»

Засновник міжнародного російськомовного проєкту «Дрон медиа» Гайгисиз Гелдієв розповів «Детектору медіа» про своє бачення подальшого розвитку видання. Нещодавно журналіст Андрій Яніцький, який очолював «Дрон медиа» з грудня 2022 року, оголосив, що йде з посади головного редактора.

«Завдяки Андрію "Дрон" вийшов на дещо інший рівень. Він побудував дуже хороші редакційні, виробничі процеси. Покращилася впізнаваність проєкту. Але ринок великий — близько 200 млн людей у світі, які розуміють російську. Зараз ми відчули, що маємо зростати ще більше. Проєкт потребує дуже багато ресурсу. Коли я або ж головний редактор не може займатися ним фултайм, він не може "вистрілити". Хтось повинен керувати цим щоденно», — сказав Гелдієв.

За його словами, наразі кандидат на посаду головного редактора видання проходить випробувальний термін та демонструє перші хороші результати. Однак його ім'я команда  «Дрон медиа» зможе оголосити лише після завершення тестового періоду, у серпні цього року. 

Засновник медіа також зазначив, що завданням саме головного редактора є організація роботи та формування інтернаціональної команди «Дрон медиа».

«Організація роботи інтернаціональної команди — це і є головне завдання редактора. Цим Андрій і займався. Він формував команду. Моя ж роль — максимально сприяти умовам і можливостям в роботі організації. Саме сприяти, не заважати. А кого наймати, які теми обирати та як їх висвітлювати — це вже прерогатива редакційної команди», — пояснив Гелдієв.

Водночас він зауважив, що ідею «Дрон медиа» досить важко реалізувати через конкуренцію з російськими ресурсами.

«"Дрон медіа" — це ініціатива, що була альтернативою російським медіа в пострадянських країнах. Вона дуже важка. Ви розумієте, наскільки це конкурентне середовище, які там різні гравці. На Кавказі, у Європі, Центральній Азії є дуже багато людей, які, на превеликий жаль, не мають альтернативного джерела інформації, окрім пропагандистських видань», — сказав засновник проєкту. 

Попри це, за його словами, показники охоплення на всіх ресурсах «Дрон медиа» поступово зростають.   

«У нас трішки "збірна солянка" — є багато читачів з Білорусі, Росії, Європи, України та її тимчасово окупованих територій. Дуже багато з Казахстану. Алмати — у п’ятірці серед місць, де нас читають. 

Показники відвідуваності ресурсу змінюються постійно. Загалом останній раз, коли я перевіряв, там було 4,6 млн охоплення у всіх наших каналах. На сайті цей показник сягає декілька сотень тисяч. Може бути набагато більше, але з тим бюджетом, який ми маємо, це дуже непогані результати», — розповів Гайгисиз Гелдієв. 

Зараз проєкт частково фінансується за рахунок грантів, коштів, які були зібрані на початку запуску медіа, а також отримує безкоштовну підтримку від партнерів. 

«Наприклад, наша команда Jnomics допомагає проєкту безкоштовно. Усю адміністративну роботу ми робимо самі: маркетинг-стратегію, керування фінансами тощо. Окрім цього, в нас є партнер, який на 36 місяців надав підтримку по розробці проєкту і його обслуговуванню. Це означає, що сайт для нас розробляють безкоштовно», — зазначив Гелдієв. 

Він також додав, що в майбутньому команда планує розвивати власну спільноту: Ми хочемо і маємо це в планах. Для того, щоб побудувати спільноту, спершу варто розвивати лояльність серед аудиторії. Для багатьох людей "Дрон" — ще щось новеньке. І вони його вивчають. Це займе час, але це наше бачення. Ми рухаємось до цього».

Нагадаємо, у червні 2022 року міжнародний російськомовний проєкт «Дрон медиа» запустили партнер медіаконсалтингової компанії Jnomics Media Гайгисиз Гелдієв та керівниця киргизького Kaktus.media Діна Маслова.

До наглядової ради видання ввійшли головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва та консультант міжнародних організацій з розвитку ЗМІ Артем Лісс.

Тоді повідомлялось, що в команді проєкту «Дрон медиа» — журналісти з Білорусі, Киргизстану, Туркменістану, України та інших країн. Медіа пояснюватиме актуальні події України, Білорусі, Росії, країн Центральної Азії та Кавказу.

На сайті видання вказано, що «Дрон медиа» — «незалежне глобальне медіа російською мовою», яке «аналізує актуальні події та пояснює, як вони впливають на життя кожного». Видання заявляло, що «не залежить від державної пропаганди, політичних партій та бізнес-монополій».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду