«Отримаєш у мене!»: Залужний відреагував на пост військового блогера про успішне просування ЗСУ

«Отримаєш у мене!»: Залужний відреагував на пост військового блогера про успішне просування ЗСУ

28 Червня 2023
4740
28 Червня 2023
17:54

«Отримаєш у мене!»: Залужний відреагував на пост військового блогера про успішне просування ЗСУ

4740
Головнокомандувач ЗСУ зворушив соціальні мережі тим, що наказав сержанту вдягнутися, коли той сидів в окопі без бронежилета.
«Отримаєш у мене!»: Залужний відреагував на пост військового блогера про успішне просування ЗСУ
«Отримаєш у мене!»: Залужний відреагував на пост військового блогера про успішне просування ЗСУ

Сержант 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Валерій Маркус опублікував відео із захоплених українськими бійцями окопів російських окупантів. У ньому він розповів про успіхи ЗСУ на Запорізькому напрямку та про те, з якими втратами ворогам доводиться відступати з позицій.

«У нас вчора була доба штурмів, ми просунулися дуже далеко, дуже глибоко. Зараз відоси я знімаю з п***рських окопів. Зараз тут гора трупів, слава богу, ще не смердять. Але ми з боями будемо просуватися далі углиб», — повідав Маркус.

Майже відразу під цим постом з’явився коментар Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Помітивши, що Маркус перебуває на лінії зіткнення без екіпірування та захисту, у той час, як на відео чути гучні вибухи, Залужний наказав: «Валерій! Ану одівся бігом! Получиш у мене». У відповідь Маркус написав: «Слухаюсь».

За цим послідували переважно схвальні відгуки користувачів соцмереж, але були й ті, хто висловив сумнів щодо справжності акаунту Валерія Залужного, з якого він написав коментар. Для цього були підстави, оскільки профіль закритий, на ньому відсутні блакитна позначка як знак верифікації, а місцем народження власника значиться Єрусалим. 

Щоб переконатися в тому, що з Маркусом спілкувався справжній Валерій Залужний, «Детектор медіа» звернувся до Людмили Долгановської, яка донедавна працювала радницею Головнокомандувача ЗСУ зі стратегічних комунікацій. Вона підтвердила, що це дійсно персональний акаунт Залужного, який він сам веде. А офіційний акаунт посадової особи — Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine — виглядає по-іншому.

Коментуючи «Детектору медіа» цей епізод, комунікаційниця, відеоблогерка засновниця волонтерської ініціативи «Як не стати овочем» Оксана Мороз назвала його дуже важливим на тлі численних намагань дискредитувати Валерія Залужного, що відбуваються останнім часом.

«Одна з таких хвиль, яку ми спостерігаємо зараз у вигляді ІПСОшних реклам на російських ресурсах, якраз пов’язана з нав’язуванням думки про те, що Залужний погано ставиться до солдатів. Відбувається стандартна кампанія з дискредитації військово-політичного керівництва України. А оскільки Залужного не так багато в інформаційному просторі, у багатьох українців починають виникати сумніви — а чи не правда це все раптом? Я це бачу по коментарях реальних людей», — говорить Мороз. 

Тому, за її словами, коли Головнокомандувач виходить у публічний простір з дуже людяною комунікацією, як з тим же шевроном із Бебі Йодою, — це дуже допомагає показати його сравжнього. «Такі мікрокомунікації спрацьовують іноді набагато краще, ніж якісь масштабні інформаційні кампанії, тому що вони дуже органічні й дуже щирі», — вважає Оксана Мороз.      

На її думку, особливо важливо ще й те, що в цьому випадку Залужний виступив як дбайливий воєначальник по відношенню до представника саме 47-ї окремої механізованої бригади. Адже проти цього підрозділу ЗСУ росіяни розгорнули потужну дискредитаційну кампанію з перших днів контрнаступу. «Зараз бригада бере участь у надзвичайно важких та виснажливих бойових діях. І тут Валерій Залужний виходить з такою людяною комунікацією, яка і підтримує бійців, і показує його справжнє ставлення до українських військових. Все це дуже вдало протидіє російським ІПСО», — пояснила «ДМ» Оксана Мороз.  

Читайте також:

Фото: golos.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду