Обама пояснив, чому США дали Росії анексувати Крим

Обама пояснив, чому США дали Росії анексувати Крим

23 Червня 2023
13415
23 Червня 2023
21:38

Обама пояснив, чому США дали Росії анексувати Крим

13415
Україна у 2014 році «не була Україною, про яку говоримо сьогодні», — додав американський президент.
Обама пояснив, чому США дали Росії анексувати Крим
Обама пояснив, чому США дали Росії анексувати Крим

Колишній президент США Барак Обама заявив, що у 2014 році в Криму було багато російськомовних жителів і вони симпатизували РФ, тому союзники не втрутились, як у 2022 році. Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

«Є причина, чому не було збройного втручання в Крим. Тому що в Криму було багато російськомовних людей, і там існувала певна симпатія до поглядів, які представляла Росія. Навіть у Верховній Раді тоді були симпатики Росії. Політика в Україні була складнішою», — пояснив Барак Обама.

Експрезидент США також заступився за тодішню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, яку критикують за політику зближення з Росією.

«З огляду на те, на якому етапі тоді перебувала Україна і якими були настрої в Європі, ми утримали рубежі. А далі сталось те, що виникло відчуття української ідентичності, окреме від Росії, та рішучість України вигнати російські війська, підготовка війська та громадянського суспільства для опору російському вторгненню», — додав Обама.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13415
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Glory
309 дн. тому
Передайте Обамі, сука він ссиклива, а не президент. Щоб бути президентом тестікули треба мати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду