Україна отримає 25 мільйонів фунтів стерлінгів на посилення кіберзахисту

Україна отримає 25 мільйонів фунтів стерлінгів на посилення кіберзахисту

19 Червня 2023
2270
19 Червня 2023
10:16

Україна отримає 25 мільйонів фунтів стерлінгів на посилення кіберзахисту

2270
Цей пакет допомоги є доповненням до вже переданих Великою Британією у 2022 році 6,35 млн фунтів стерлінгів.
Україна отримає 25 мільйонів фунтів стерлінгів на посилення кіберзахисту
Україна отримає 25 мільйонів фунтів стерлінгів на посилення кіберзахисту

Британський уряд надасть Україні 16 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $20 млн) на допомогу в зміцненні кіберзахисту. Про це повідомило Sky News із посиланням на заяву прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака.

«Жахливі напади Росії на Україну не обмежуються варварським вторгненням на територію країни, а включають і спроби атакувати кіберінфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги — від банківських до енергетичних — українському населенню», — сказав Ріші Сунак.

Україна успішно відбила низку кібератак російських військ, включаючи приховані атаки шпигунського програмного забезпечення, відзначають у британському уряді.

Нинішній пакет фінансової допомоги, який буде виділено на додачу до минулорічних 6,35 мільйона фунтів стерлінгів, вважають у Лондоні, має вирішальне значення для припинення російських кібератак, зміцнення кіберзахисту України і підвищення її здатності виявляти та знешкоджувати шкідливе програмне забезпечення.

Пізніше стало відомо, що до 16-мільйонного пакету допомоги від уряду Великої Британії буде додано потенційний внесок у розмірі 9 мільйонів фунтів стерлінгів від міжнародних союзників.

Очікується, що на міжнародній конференції в Лондоні — Ukraine Recovery Conference —  Сунак звернеться до підприємців та бізнесу із закликом збільшити інвестиції в Україну, щоб допомогти їй відновити економіку після російського вторгнення.

Раніше повідомлялося, від початку 2023 року команда CERT-UA відбила й опрацювала 700 кіберінцидентів, третина з них — це атаки на органи влади. Для посилення ефекту хакерських нападів Росія часто використовує кібер- та інформаційні атаки водночас.

У травні Україна офіційно приєдналася до центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE).

Читайте також:

Фото: Pexels

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду