detector.media
19.06.2023 10:16
Україна отримає 25 мільйонів фунтів стерлінгів на посилення кіберзахисту
Україна отримає 25 мільйонів фунтів стерлінгів на посилення кіберзахисту
Цей пакет допомоги є доповненням до вже переданих Великою Британією у 2022 році 6,35 млн фунтів стерлінгів.

Британський уряд надасть Україні 16 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $20 млн) на допомогу в зміцненні кіберзахисту. Про це повідомило Sky News із посиланням на заяву прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака.

«Жахливі напади Росії на Україну не обмежуються варварським вторгненням на територію країни, а включають і спроби атакувати кіберінфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги — від банківських до енергетичних — українському населенню», — сказав Ріші Сунак.

Україна успішно відбила низку кібератак російських військ, включаючи приховані атаки шпигунського програмного забезпечення, відзначають у британському уряді.

Нинішній пакет фінансової допомоги, який буде виділено на додачу до минулорічних 6,35 мільйона фунтів стерлінгів, вважають у Лондоні, має вирішальне значення для припинення російських кібератак, зміцнення кіберзахисту України і підвищення її здатності виявляти та знешкоджувати шкідливе програмне забезпечення.

Пізніше стало відомо, що до 16-мільйонного пакету допомоги від уряду Великої Британії буде додано потенційний внесок у розмірі 9 мільйонів фунтів стерлінгів від міжнародних союзників.

Очікується, що на міжнародній конференції в Лондоні — Ukraine Recovery Conference —  Сунак звернеться до підприємців та бізнесу із закликом збільшити інвестиції в Україну, щоб допомогти їй відновити економіку після російського вторгнення.

Раніше повідомлялося, від початку 2023 року команда CERT-UA відбила й опрацювала 700 кіберінцидентів, третина з них — це атаки на органи влади. Для посилення ефекту хакерських нападів Росія часто використовує кібер- та інформаційні атаки водночас.

У травні Україна офіційно приєдналася до центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE).

Читайте також:

Фото: Pexels

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY