Зеленський встановив 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

Зеленський встановив 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

12 Червня 2023
1761
12 Червня 2023
16:02

Зеленський встановив 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

1761
Президент підписав закон, який раніше сам подав до Верховної Ради. «Перенесення» Дня перемоги підтримали 317 народних депутатів.
Зеленський встановив 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом
Зеленський встановив 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», який встановлює відзначення цього дня в Україні 8 травня. Про це свідчить картка закону на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці вказано, що Україна як цивілізована, миролюбна та демократична європейська держава вшановує пам’ять про подвиг кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв, кого торкнулася війна: цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, остарбайтерів, підпільників, дітей війни та інших.

Для громадян України є обов’язком пам’ятати, ціною яких величезних втрат здобуто перемогу над нацизмом.

«З огляду на зазначене та з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня», — йдеться у записці.

Нагадаємо, 8 травня президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді встановити в Україні 8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років і зробити його вихідним. Верховна Рада підтримала законопроєкт голосами 317 народних депутатів.

Водночас президент своїм указом запровадив в Україні 9 травня День Європи (який буде робочим днем).

Зазначимо, за даними соцопитування КМІС, День перемоги 9 травня вважають важливим чи улюбленим святом лише 13% українців. За останні два роки кількість його прихильників упала вдвічі, а за останнє десятиліття — більш ніж учетверо.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1761
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
325 дн. тому
Якщо Президент виконав свої конституційні повноваження та підписав прийнтий Верховною Радою Закон, то хіба не є маніпулятивним заголовок "Зеленський встановив..."?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду