Зеленський і Трюдо виступили зі спільним зверненням до журналістів

Зеленський і Трюдо виступили зі спільним зверненням до журналістів

12 Червня 2023
5238
12 Червня 2023
10:22

Зеленський і Трюдо виступили зі спільним зверненням до журналістів

5238
Вони назвали четверту владу однією з найважливіших демократичних інституцій і подякували медіа за поширення правди про російські злочини.
Зеленський і Трюдо виступили зі спільним зверненням до журналістів
Зеленський і Трюдо виступили зі спільним зверненням до журналістів

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступили із спільним зверненням до канадських та світових медіа. Про це повідомляє сайт Офісу президента України.

Володимир Зеленський назвав можливості ЗМІ «мабуть, найвищою силою в сучасному світі» і  подякував журналістам за те, що вони спрямовують цю силу заради людей і людяності.

«Так буває, — і з журналістами особливо часто, — коли життя ставить перед людиною вибір: чи стати героєм? Буває, що набагато простіше оминути такий вибір та залишитися десь у сірій зоні між добром і злом — в зоні псевдонейтральності. Але кожен, хто його не оминає та протистоїть злу, хто називає речі своїми іменами та поширює правду, може стати героєм не лише на один день. Ми живемо в такий час, коли наша свобода залежить від нас усіх — коли світ має вчасно знати повну правду про кожен злочин проти свободи в одній частині світу, щоб свобода збереглась повсюдно. Зло зараз претендує не лише на ту чи іншу країну, а на цінності. Наші з вами цінності. На те, щоб їх зруйнувати. І я дякую вам — і всій Канаді — за те, що ви не жартуєте зі злом», — сказав Зеленський.

Трюдо також наголосив на важливості роботи медіа, зазначивши, що зараз «страшний час для журналістів і для демократій».

«Зараз на ЗМІ здійснюється тиск, а демократія перебуває в занепаді. Журналістів переслідують, цензурують, їм погрожують і навіть убивають. Лідери принижують вашу роботу. І люди дедалі менше довіряють нашим демократіям і нашим інституціям. Четверта влада є однією з наших найважливіших демократичних інституцій. Ми не можемо дозволити, щоб її послабили цинічні політики чи великі корпорації, які хочуть ухилитися від своїх зобов’язань щодо сплати справедливої частки», — сказав прем'єр-міністр Канади.

При цьому Трюдо наголосив на тому, що немає нічого більш правдивого або важливого, ніж нинішній момент нашої історії. «Україна та українці розуміють це краще, ніж будь-хто інший. Сьогодні ми маємо можливість висловити нашу вдячність усім, хто проливає світло на жорстоку війну Путіна. Ви робите демократію сильнішою», — сказав він.

Спільне звернення було зроблено у межах Press Gallery Dinner, який проводиться в Оттаві Галереєю канадської парламентської преси. До цієї організації входять відомі канадські та світові ЗМІ, зокрема: Politico, CNN, Wall Street Journal, Reuters, Bloomberg News, CBC News.

Нагадаємо, премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо і віцепремʼєрка Христя Фріланд перебували з робочим візитом у Києві. Вони зустрілися з президентом Володимиром Зеленським. Також Джастін Трюдо виступив у парламенті. Він пообіцяв військову і політичну підтримку Україні, в тому числі на шляху до НАТО, анонсував $400 млн воєнної підтримки ЗСУ і коаліцію F16.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що канадський уряд запровадив санкції проти Віктора Януковича та його сина Олександра, а також двох десятків інших колаборантів, які співпрацюють із російським окупаційним режимом. Згідно з рішенням уряду Канади, усе майно та кошти підсанкційних осіб заморожено, а їм самим закрито в’їзд до країни.

Фото: Офіс президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5238
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду