detector.media
12.06.2023 10:22
Зеленський і Трюдо виступили зі спільним зверненням до журналістів
Зеленський і Трюдо виступили зі спільним зверненням до журналістів
Вони назвали четверту владу однією з найважливіших демократичних інституцій і подякували медіа за поширення правди про російські злочини.

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступили із спільним зверненням до канадських та світових медіа. Про це повідомляє сайт Офісу президента України.

Володимир Зеленський назвав можливості ЗМІ «мабуть, найвищою силою в сучасному світі» і  подякував журналістам за те, що вони спрямовують цю силу заради людей і людяності.

«Так буває, — і з журналістами особливо часто, — коли життя ставить перед людиною вибір: чи стати героєм? Буває, що набагато простіше оминути такий вибір та залишитися десь у сірій зоні між добром і злом — в зоні псевдонейтральності. Але кожен, хто його не оминає та протистоїть злу, хто називає речі своїми іменами та поширює правду, може стати героєм не лише на один день. Ми живемо в такий час, коли наша свобода залежить від нас усіх — коли світ має вчасно знати повну правду про кожен злочин проти свободи в одній частині світу, щоб свобода збереглась повсюдно. Зло зараз претендує не лише на ту чи іншу країну, а на цінності. Наші з вами цінності. На те, щоб їх зруйнувати. І я дякую вам — і всій Канаді — за те, що ви не жартуєте зі злом», — сказав Зеленський.

Трюдо також наголосив на важливості роботи медіа, зазначивши, що зараз «страшний час для журналістів і для демократій».

«Зараз на ЗМІ здійснюється тиск, а демократія перебуває в занепаді. Журналістів переслідують, цензурують, їм погрожують і навіть убивають. Лідери принижують вашу роботу. І люди дедалі менше довіряють нашим демократіям і нашим інституціям. Четверта влада є однією з наших найважливіших демократичних інституцій. Ми не можемо дозволити, щоб її послабили цинічні політики чи великі корпорації, які хочуть ухилитися від своїх зобов’язань щодо сплати справедливої частки», — сказав прем'єр-міністр Канади.

При цьому Трюдо наголосив на тому, що немає нічого більш правдивого або важливого, ніж нинішній момент нашої історії. «Україна та українці розуміють це краще, ніж будь-хто інший. Сьогодні ми маємо можливість висловити нашу вдячність усім, хто проливає світло на жорстоку війну Путіна. Ви робите демократію сильнішою», — сказав він.

Спільне звернення було зроблено у межах Press Gallery Dinner, який проводиться в Оттаві Галереєю канадської парламентської преси. До цієї організації входять відомі канадські та світові ЗМІ, зокрема: Politico, CNN, Wall Street Journal, Reuters, Bloomberg News, CBC News.

Нагадаємо, премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо і віцепремʼєрка Христя Фріланд перебували з робочим візитом у Києві. Вони зустрілися з президентом Володимиром Зеленським. Також Джастін Трюдо виступив у парламенті. Він пообіцяв військову і політичну підтримку Україні, в тому числі на шляху до НАТО, анонсував $400 млн воєнної підтримки ЗСУ і коаліцію F16.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що канадський уряд запровадив санкції проти Віктора Януковича та його сина Олександра, а також двох десятків інших колаборантів, які співпрацюють із російським окупаційним режимом. Згідно з рішенням уряду Канади, усе майно та кошти підсанкційних осіб заморожено, а їм самим закрито в’їзд до країни.

Фото: Офіс президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY