У Німеччині українку оштрафували на тисячу євро за підтримку російської агресії

У Німеччині українку оштрафували на тисячу євро за підтримку російської агресії

6 Червня 2023
2942
6 Червня 2023
18:34

У Німеччині українку оштрафували на тисячу євро за підтримку російської агресії

2942
Уродженка Дніпра, одна з лідерок проросійського руху в Німеччині Олена Колбаснікова заявила в коментарі Bild TV, що Росія не є агресором, а допомагає закінчити війну в Україні.
У Німеччині українку оштрафували на тисячу євро за підтримку російської агресії
У Німеччині українку оштрафували на тисячу євро за підтримку російської агресії

Окружний суд міста Кельн у вівторок оштрафував на тисячу євро уродженку України Олену Колбаснікову, вирішивши, що вона підтримала російську агресію проти України в коментарі ЗМІ. Про це повідомляє німецьке видання T-Online.

Жінку звинуватили в тому, що в травні 2022 року під час проросійської демонстрації вона дала інтервʼю телеканалу Bild TV, в якому підтримала війну Росії проти України. «Росія не є агресором. Зараз Росія допомагає закінчити війну в Україні», — сказала вона в коментарі каналу.

Суд постановив, що таким чином Колбаснікова підтримала злочин у такий спосіб, що міг би порушити громадський спокій під час акції.

Суд зобовʼязав Колбаснікову сплатити 30 щоденних штрафів по €30 за звинуваченням у схваленні кримінальних злочинів, а також судові збори (обвинувачення вимагало 70 щоденних штрафів).

Видання називає Колбаснікову однією з лідерок проросійських протестів у Німеччині, яка співпрацює з місцевими правоекстремістськими політиками. Німецькі ЗМІ часто називають її «путінською фанаткою» або учасницею «фан-клубу Путіна», пише DW.

Крім того, як пише видання, у Німеччині Колбаснікову підозрюють у тому, що вона збирала гроші та речі для підтримки російської армії на Донбасі. За даними прокуратури, восени 2022 року Колбаснікова разом із чоловіком побувала на Донбасі та передала російським військовим, які здійснюють вторгнення в Україну, утеплені намети. Отже, Ковбаснікова могла порушити закон, який забороняє вивезення та передачу товарів, що підпадають під санкції ЄС.

Також Колбаснікова підозрюється у схваленні злочинів. За даними прокуратури, вона використовує в телеграмі заборонений у Німеччині символ Z, який означає підтримку вторгнення Росії до України. Крім того, слідчі встановили, що вона поширювала в одному з модерованих нею чатів заклик вступити до лав ПВК «Вагнер».

За даними ЗМІ, Колбаснікова народилася у Дніпрі. «Настоящее время» пише, що вона має український паспорт, однак заявляла, що скоро має отримати паспорт РФ.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2942
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Olex
323 дн. тому
Маніпулятивний заголовок. Народження в Україні не є підставою вважати колбаснікову українкою. Ця пропагандистка - породження рашизму і тому омана і приниження називати потвору українкою.
Андрій
325 дн. тому
І приїхала вона за українським паспортом. А що заважає нашій владі визнати її паспорт недійсним? Чи довго воно буде тоді розповсюджувати руzzкій мір по Європі? Посольства мають бути у контакті з МВС країн ЄС.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду