«Нам тут жити»: Київстар, 1+1 media та Повернись живим запускають збір для 146 саперних груп заради розмінування країни

«Нам тут жити»: Київстар, 1+1 media та Повернись живим запускають збір для 146 саперних груп заради розмінування країни

24 Травня 2023
2646

«Нам тут жити»: Київстар, 1+1 media та Повернись живим запускають збір для 146 саперних груп заради розмінування країни

2646
Україна є найбільш замінованою країною світу, випереджаючи за цим показником Сирію та Афганістан.
«Нам тут жити»: Київстар, 1+1 media та Повернись живим запускають збір для 146 саперних груп заради розмінування країни
«Нам тут жити»: Київстар, 1+1 media та Повернись живим запускають збір для 146 саперних груп заради розмінування країни

В Україні стартує кампанія «Нам тут жити». Її мета — зібрати 175 мільйонів гривень на забезпечення транспортом і всім необхідним для розмінування обладнанням та майном 146 інженерно-саперних груп у складі Сил підтримки ЗСУ. Ініціатори проєкту – Київстар та фонд «Повернись живим», партнером ініціативи стала група 1+1 media. У межах збору можна оформити підписку на щомісячний донат або зробити індивідуальний внесок на сайті ініціативи.  

Україна є найбільш замінованою країною світу, випереджаючи за цим показником Сирію та Афганістан. Мінами та нерозірваними боєприпасами забруднені близько 30% нашої території, згідно з даними ДСНС. В свою чергу, Уряд України визначив розмінування одним із п’яти ключових пріоритетів швидкого відновлення країни. Процес розмінування є не менш важливим ніж відновлення соціальної і критичної інфраструктури. 

«За зміну сапер знешкоджує десятки вибухонебезпечних предметів. Звісно, за такого навантаження потребуємо обладнання для швидкого та якісного розмінування. Тож хочеться подякувати всім, хто долучиться», – каже Юлія «Ромашка», саперка ЗСУ. 

Щоб підвищити безпеку під час розмінування українських територій, Київстар разом з фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим» та групою 1+1 media ініціюють збір у межах кампанії «Нам тут жити». Кошти з нього підуть на придбання транспорту та необхідного обладнання для інженерно-саперних груп у складі підрозділів ЗСУ. 

«Першими в деокуповані міста й села заходять українські сапери, забезпечуючи умови для відновлення критичної інфраструктури, у тому числі, даючи змогу спеціалістам Київстар відновлювати мобільний зв’язок. Допомагати у розмінуванні – важлива місія для нашої компанії. Київстар виділяє на збір 20 000 000 грн. та закликає українців і українські бізнеси підтримати ініціативу. Кожен може зробити свій внесок та відправити донат на сайті проєкту», – коментує Олександр Комаров, президент компанії Київстар.

«Кожен українець зараз працює на Перемогу, докладаючи максимальних зусиль, аби цей день настав якнайшвидше. І вже зараз потрібно ініціювати проєкти, які допомагатимуть усувати наслідки повномасштабного вторгнення рф в Україну. Таким є проєкт «Нам тут жити». 1+1 media радо долучається до комунікації всіх етапів проєкту та задіюватиме майданчики медіагрупи для інформування українців на тему мінної безпеки. Вдячні партнерам за таку надважливу ініціативу», — прокоментував партнерство СЕО 1+1 media Ярослав Пахольчук.

«Близько третини нашої території й усі прибережні води потребують розмінування. З подібними задачами у світі справляються десятиліттями. Тому важливо діяти якнайшвидше, — говорить директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. — Сапери Сил підтримки ЗСУ працюють і на вже деокупованих територіях, і де точаться активні бойові дії. Вони очищують нашу землю від російських мін та залишків снарядів у величезних масштабах. І наше завдання — надати їм інструментарій, щоб могли робити це швидше, ефективніше і безпечніше. Придбані нами пікапи забезпечать мобільність саперних груп — автономне пересування країною бійців з усім потрібним майном. Із груповими й індивідуальними сумками сапера, металошукачами, щупами вони безпосередньо будуть розміновувати. Засоби зв’язку необхідні для координації підрозділів. Коптери і планшети — для аерофотозйомки, фіксації мінних полів, визначення координат небезпечних об'єктів. Весь перелік майна ми погодили з Командуванням Сил підтримки і військовими, які з ним працюють». 

Кампанія «Нам тут жити» стартувала 24 травня та триватиме до досягнення повної суми збору. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду