США не довіряють повідомленням із соцмереж про начебто застосування «західної зброї» в Бєлгороді

США не довіряють повідомленням із соцмереж про начебто застосування «західної зброї» в Бєлгороді

24 Травня 2023
837
24 Травня 2023
09:44

США не довіряють повідомленням із соцмереж про начебто застосування «західної зброї» в Бєлгороді

837
Речник Держдепу: Ми бачили багато повідомлень і нечітких картинок у соціальних мережах про начебто застосування західної зброї на Бєлгородщині. Ми скептично ставимося до точності цих повідомлень.
США не довіряють повідомленням із соцмереж про начебто застосування «західної зброї» в Бєлгороді
США не довіряють повідомленням із соцмереж про начебто застосування «західної зброї» в Бєлгороді

Сполучені Штати не мають довіри до опублікованих у російських пабліках у соцмережах знімків та повідомлень про начебто застосування західної зброї під час останніх операцій у Бєлгородській області Росії.

Про це заявив у вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає «Укрінформ».

«Ми бачили багато повідомлень і нечітких картинок у соціальних мережах, а також багато коментарів "диванних аналітиків", які висувають претензії. Ми скептично ставимося до точності цих повідомлень», — сказав Міллер.

Речник Держдепу уточнив, що інформація в соцмережах не забезпечує повної ясності. Тож зараз, за його словами, в Вашингтоні скептично ставляться до правдивості таких повідомлень.

Нагадаємо, вчора, 22 травня, у соцмережах поширилися повідомлення про військову активність та звуки вибухів на прикордонні Бєлгородської області Росії. Відповідальність за це взяли на себе формування, які складаються з громадян РФ та декларують мету повалення режиму Володимира Путіна — Російський добровольчий корпус та Легіон «Свобода Росії». Вони заявили про «звільнення» двох населених пунктів — Козинка і Гора-Поділ у Бєлгородській області, а також закликали мешканців прикордонних російських регіонів залишатися вдома і «не чинити спротиву». 

У коментарі Суспільному речник ГУР Андрій Юсов сказав, що на території Бєлгородської області громадяни Росії проводять операцію з метою створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. 

Згодом радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна спостерігає за подіями та вивчає ситуацію в Бєлгородській області Росії 22 травня, однак не має до неї «безпосереднього стосунку»

У Держдепартаменті США з приводу подій на Бєлгородщині заявили, що Сполучені Штати не забезпечують Україну можливостями для завдання ударів за межами її території і не заохочують українське керівництво до цього. Водночас, у Держдепі підкреслили, що Україна сама ухвалює рішення, як їй вести бойові операції.

Американський Інститут вивчення війни вважає, що російський інформаційний простір відреагував на події 22 травня в Бєлгородській області панікою, фракційністю та неузгодженістю. За словами аналітиків, те, що російський інформаційний простір не згуртувався навколо однієї цілісної реакції, свідчить про те, що події на Бєлгородщині застали росіян зненацька.

У Міноборони Великої Британії вважають, що Росія використає останній інцидент на прикордонні Бєлгородської області для просування своєї офіційної версії, начебто вона є «жертвою війни».

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду