detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
24.05.2023 09:44
США не довіряють повідомленням із соцмереж про начебто застосування «західної зброї» в Бєлгороді
США не довіряють повідомленням із соцмереж про начебто застосування «західної зброї» в Бєлгороді
Речник Держдепу: Ми бачили багато повідомлень і нечітких картинок у соціальних мережах про начебто застосування західної зброї на Бєлгородщині. Ми скептично ставимося до точності цих повідомлень.

Сполучені Штати не мають довіри до опублікованих у російських пабліках у соцмережах знімків та повідомлень про начебто застосування західної зброї під час останніх операцій у Бєлгородській області Росії.

Про це заявив у вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає «Укрінформ».

«Ми бачили багато повідомлень і нечітких картинок у соціальних мережах, а також багато коментарів "диванних аналітиків", які висувають претензії. Ми скептично ставимося до точності цих повідомлень», — сказав Міллер.

Речник Держдепу уточнив, що інформація в соцмережах не забезпечує повної ясності. Тож зараз, за його словами, в Вашингтоні скептично ставляться до правдивості таких повідомлень.

Нагадаємо, вчора, 22 травня, у соцмережах поширилися повідомлення про військову активність та звуки вибухів на прикордонні Бєлгородської області Росії. Відповідальність за це взяли на себе формування, які складаються з громадян РФ та декларують мету повалення режиму Володимира Путіна — Російський добровольчий корпус та Легіон «Свобода Росії». Вони заявили про «звільнення» двох населених пунктів — Козинка і Гора-Поділ у Бєлгородській області, а також закликали мешканців прикордонних російських регіонів залишатися вдома і «не чинити спротиву». 

У коментарі Суспільному речник ГУР Андрій Юсов сказав, що на території Бєлгородської області громадяни Росії проводять операцію з метою створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. 

Згодом радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна спостерігає за подіями та вивчає ситуацію в Бєлгородській області Росії 22 травня, однак не має до неї «безпосереднього стосунку»

У Держдепартаменті США з приводу подій на Бєлгородщині заявили, що Сполучені Штати не забезпечують Україну можливостями для завдання ударів за межами її території і не заохочують українське керівництво до цього. Водночас, у Держдепі підкреслили, що Україна сама ухвалює рішення, як їй вести бойові операції.

Американський Інститут вивчення війни вважає, що російський інформаційний простір відреагував на події 22 травня в Бєлгородській області панікою, фракційністю та неузгодженістю. За словами аналітиків, те, що російський інформаційний простір не згуртувався навколо однієї цілісної реакції, свідчить про те, що події на Бєлгородщині застали росіян зненацька.

У Міноборони Великої Британії вважають, що Росія використає останній інцидент на прикордонні Бєлгородської області для просування своєї офіційної версії, начебто вона є «жертвою війни».

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY