Творці фільму про Романа Ратушного просять поділитися архівними кадрами з ним

Творці фільму про Романа Ратушного просять поділитися архівними кадрами з ним

8 Травня 2023
1125
8 Травня 2023
11:06

Творці фільму про Романа Ратушного просять поділитися архівними кадрами з ним

1125
ГО «Захистимо Протасів Яр»: Хочемо, щоб цей фільм максимально розкрив Рому та його шлях боротьби за Протасів Яр, за майбутнє Києва і всієї країни.
Творці фільму про Романа Ратушного просять поділитися архівними кадрами з ним
Творці фільму про Романа Ратушного просять поділитися архівними кадрами з ним

Громадська організація «Захистимо Протасів Яр» розпочала роботу над документальним фільмом про активіста, громадського діяча, загиблого розвідника Романа Ратушного і звертається до всіх, хто має фото і відео з Романом, поділитися архівами.

«Ми розпочали роботу над документальним фільмом про Романа Ратушного. Хочемо, щоб цей фільм максимально розкрив Рому та його шлях боротьби за Протасів Яр, за майбутнє Києва і всієї країни. Рома на це заслуговує. … Це важливо для нашої історії!» — зазначили автори фільму.

Архіви можна відправляти на адресу protasiv.fest@gmail.com або завантажити на будь-який файлообмінник і відправити лінк на цю ж адресу.

Відео прийматимуть до 10 травня.

Роман Ратушний брав участь у Революції Гідності, в акціях протесту проти забудови Протасового Яру в Києві, очолив ініціативу та громадську організацію «Захистимо Протасів Яр».

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман взяв участь у боях під Києвом, а потім у складі 93-ї ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Загинув у бою під Ізюмом 9 червня 2022 року, потрапивши в засідку.

Активіст заповів кошти виданням «Новинарня» та «Історична правда».

Після загибелі Романа Ратушного громадська організація «Захистимо Протасів Яр» продовжила працювати та домоглася в липні 2022 року ухвалення міською владою рішення про створення ландшафтного заказника на обох схилах Протасового Яру.

8 вересня 2022 року Київрада підтримала перейменування на честь Романа Ратушного вулиці Волгоградської в Солом'янському районі Києва.

У травні 2023 року в Києві стартує фестиваль у пам'ять про Романа Ратушного «Протасів Яр». Захід відбудеться з травня по вересень у Протасовому Яру під гаслом Романа «Ніколи нічого не бійтеся».

Фото: Захистимо Протасів Яр / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду