Російські ЗМІ показали, як Путін нібито побував на окупованих Луганщині та Херсонщині

Російські ЗМІ показали, як Путін нібито побував на окупованих Луганщині та Херсонщині

18 Квітня 2023
1064
18 Квітня 2023
10:23

Російські ЗМІ показали, як Путін нібито побував на окупованих Луганщині та Херсонщині

1064
Пропагандисти показали кадри, як диктатор РФ відвідує військові штаби на українських територіях. Однак справжніх доказів, де перебував Путін, на відео не видно.
Російські ЗМІ показали, як Путін нібито побував на окупованих Луганщині та Херсонщині
Російські ЗМІ показали, як Путін нібито побував на окупованих Луганщині та Херсонщині

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на пресслужбу президента РФ повідомили, нібито російський диктатор Володимир Путін відвідав штаби військ Росії на окупованій територій Херсонської та Луганської областей. Про це зокрема повідомили пропагандистські «РИА Новости», передає «УП».

Пропагандисти повідомили, нібито Путін у штабі угруповання військ «Дніпро» на Херсонському напрямку заслухав доповіді командувача ВДВ Росії генерал-полковника Михайла Теплинського, командувача угруповання військ «Дніпро» генерал-полковника Олега Макаревича та інших воєначальників.

Пізніше російські пропагандисти опублікували відео, яке нібито має підтверджувати, що Путін був в Україні. На відео видно, що Путін приїхав у якесь містечко чи селище. Він виходить з машини і в оточенні охоронців зустрічається з кимось із військовим. Однак із відео не зрозуміло, де саме перебуває Путін.

Інші кадри показують російського диктатора вже у штабі. За його спиною висить великий банер «Угруповання військ "Дніпро". Командний пункт».

Також опубліковане відео, як Путін виходить із гелікоптера, сідає в машину і їде через військове містечко з наметами, великою кількістю техніки, гелікоптерів і літаків із буквами «Z», з прапором Росії і прапором із тією самою літерою «Z» нібито на тимчасово окупованій Луганщині. На відео не зрозуміло, де саме перебуває Путін. 

Далі він нібито заходить у штаб угруповання «Восток». На відео знову показують великий банер із відповідним написом.

Жодних конкретних підтверджень, де саме були зняті кадри з Путіним, пропагандисти не продемонстрували.

Нагадаємо, російські пропагандистські ЗМІ 19 березня поширили інформацію та відео про те, що президент Росії Володимир Путін нібито приїхав до тимчасово захопленого Маріуполя.

Пропагандисти писали, що Путін оглянув кілька об'єктів міста, а також поспілкувався з місцевими жителями. На опублікованих кадрах чутно, як під час його спілкування з нібито місцевими жителями хтось вигукнув: «Це все неправда. Це все напоказ». 

До Маріуполя Путін нібито прилетів на гелікоптері. За кермом автомобіля він об'їхав кілька районів міста, роблячи зупинки. Всі відео з «візиту», опубліковані пропагандистами, були зняті вночі.

Міністерство оборони України заявило, що Путін приїхав до Маріуполя вночі, тому що темрява приховує ситуацію в зруйнованому місті.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко теж вважає, що знімання вдень показало б реалії зруйнованого міста. За його словами, Путін переміщувався містом приблизно з двадцятьма охоронцями, а під час «телешоу» небо було перекрите авіацією, а в більшої частини міста вимкнений мобільний зв’язок. 

Фото: скриншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1064
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
374 дн. тому
Карликове змагання - хто більше разів побував на передовій. Саме в цей час інтенсивність стихає. Але є і добра новина. Загиблих у цій православно вбивчій війні екстремізму у 5 разів менше ніж лякали. Ціна більш ніж прийнятна, враховуючи ціль: показати хто головний і догодити власникам цієї війни. Та й гинуть тільки другорядні, їм грошима все компенсується. Чого ще там у низу бажати?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду