Британський мандрівник Бер Ґріллз презентував фільм про зустріч з президентом Зеленським

Британський мандрівник Бер Ґріллз презентував фільм про зустріч з президентом Зеленським

30 Березня 2023
1916
30 Березня 2023
08:50

Британський мандрівник Бер Ґріллз презентував фільм про зустріч з президентом Зеленським

1916
Для зйомок фільму мандрівник відвідав Київ у грудні. Він також приєднався до платформи United24.
Британський мандрівник Бер Ґріллз презентував фільм про зустріч з президентом Зеленським
Британський мандрівник Бер Ґріллз презентував фільм про зустріч з президентом Зеленським

Стрічка британського мандрівника Бера Ґріллза «Зона бойових дій: Бер Ґріллз зустрічається з президентом Зеленським» 28 березня вийшла у прокат у Британії та США. Прем’єра стрічки відбулася ще 26 березня на каналі Discovery+, який в Україні можна переглянути на сервісі Megogo.

Крім того, 29 березня стало відомо, що мандрівник долучається до United24. Бер Ґріллз став першим британським амбасадором платформи United24. В її рамках він просуватиме напрям «Відбудова України». Про це повідомив сам мандрівник у своєму твіттері, а також Офіс президента України.

«Я дуже пишаюся тим, що підтримую United24 і народ України. Ви продемонстрували таку мужність і рішучість перед лицем труднощів і стали міжнародним символом стійкості та непокори. Мені не терпиться почати допомагати United24 та створювати краще майбутнє для всіх», — сказав Ґріллз.

Його освітня компанія BecomingX у партнерстві з Amazon та Accenture розробляє навчальну платформу BecomingX Ukraine для українців.

«Через рік протистояння російському вторгненню підтримка таких людей, як Бер Ґріллз, дуже важлива. Разом з іншими амбасадорами United24 він допоможе поширювати правду про війну та об’єднувати світ довкола підтримки України», — прокоментував новину президент Володимир Зеленський.

Для зйомок фільму мандрівник разом зі знімальною групою відвідав Україну у грудні 2022 року.

Ґріллз прокоментував знімання фільму виданню «The Village Україна» — текстовий коментар мандрівника надав редакції пресофіс Warner Bros. Discovery в Україні.

«Великою частиною моєї мотивації було поділитися правдою про [повномасштабну війну Росії проти України] з глобальною аудиторією, включно з Індією та Китаєм. Наша команда запропонувала цю ідею команді [Зеленського], й ми отримали зелене світло», — розповів автор.

Ґріллз відвідав Україну для знімання фільму в час, коли Росія систематично атакувала Україну та її критичну інфраструктуру ракетними ударами. «Якщо відверто, я справді побоювався цього, причому на багатьох рівнях. … Адже це країна, що перебуває в стані війни, де діє комендантська година, небо закрите від польотів і [на той час] тривають блекаути. Коли ми перетнули кордон, ми розуміли, що в’їжджаємо в небезпечне місце, повсюди ми бачили солдатів», — розповів Ґріллз.

Команді Ґріллза вдалося провести розмову із Зеленським під час прогулянки Києвом. «Ми гуляли Києвом і говорили про його життя, про його дитинство та мрії, також про початок кар’єри й те, як він став президентом. Нам вдалося поспілкуватися англійською, хоча зазвичай він користується послугами перекладача. Я хотів дізнатися, що це за людина, подалі від подіуму».

У процесі прогулянки Києвом він завітав також до «пунктів незламності», а також встиг відвідати Бучу та Ірпінь — деокуповані міста на Київщині, які стали епіцентрами воєнних злочинів РФ. «Це був шок: почути з перших вуст про жахіття та воєнні злочини – зокрема, про депортацію дітей до російських таборів. Для мене це якесь божевілля, що в Європі у 2023 році є активна зона воєнних дій», — каже британець.

Процес знімання в Україні Ґріллс називає «без сумніву, найбільш інтенсивним і серцерозривним» у його кар’єрі. «Водночас цей досвід нагадав мені, що за мир варто боротися, Україна та НАТО ведуть війну проти ненаситного агресора. І ми повинні робити все можливе, щоб показати правду та відновити мир», — сказав він.

Едвард Майкл «Бер» («Ведмідь») Ґріллз – британський мандрівник, ведучий і письменник, відомий завдяки своєму шоу «Вижити за будь-яку ціну» (You Vs. Wild). Суть програми полягає в тому, що Ґріллз опиняється в диких місцях і має дістатися цивілізації, використовуючи доступні засоби для виживання. У 23 роки він став наймолодшим британцем, котрий підкорив Еверест. Він також відомий як телеведучий, письменник, колишній спецпризначенець та автор декількох світових рекордів.

Фото: Shine TV / Banijay Rights

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду