Ганна Красноступ: Закон про канал «Рада» практично підготовлений

Ганна Красноступ: Закон про канал «Рада» практично підготовлений

17 Березня 2023
2684
17 Березня 2023
18:47

Ганна Красноступ: Закон про канал «Рада» практично підготовлений

2684
Проєкт закону про канал «Рада» має бути розроблений протягом трьох місяців після набуття чинності закону «Про медіа».
Ганна Красноступ: Закон про канал «Рада» практично підготовлений
Ганна Красноступ: Закон про канал «Рада» практично підготовлений

Директорка директорату з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки МКІП Ганна Красноступ під час зустрічі правозахисного клубу на тему «Закон про медіа: чого чекати українським ЗМІ?» повідомила, що новий закон про канал «Рада» практично підготовлений.

Про це Красноступ повідомила, відповідаючи на запитання програмного директора ГО «Детектор медіа» Вадима Міського.

Зокрема, Міський зауважив на ризику повернення у законодавче поле державних мовників, що суперечитиме стандартам Ради Європи. «Стандарти Ради Європи не передбачають державних мовників, а в нас закон тепер передбачає наявність окремого каналу “Рада”, який наразі є державним. Є три варіанти його подальшої долі: закрити канал, залишивши трансляції на сайті ВРУ, зробити частиною суспільного мовника або реформувати, створивши незалежну наглядову і редакційну раду та надавши гарантії невтручання в редполітику, але навіть такі законодавчі зміни не гарантують незалежність мовника», – зазначив Міський, уточнивши у представниці МКІП, чи розпочалася робота над новим законом про канал «Рада». 

Нагадаємо, проєкт закону про канал «Рада» має бути розроблений протягом трьох місяців після набуття чинності  закону «Про медіа».

Закон «Про медіа» був ухвалений Верховною Радою 13 грудня 2022 року, його ухвалення є однією з вимог для вступу України до ЄС. 29 грудня закон підписав президент України. Закон набере чинності у кінці березня 2023 року. 

Читайте також:

У кінці 2021 року парламентський телеканал «Рада» перезапустився в інформаційному форматі та з новими ведучими й журналістами, частина яких раніше працювали на проросійських телеканалах Медведчука та Андрія Деркача. Одним із ведучих (а згодом — «гостей» із функціями ведучого) каналу став чорний політтехнолог Володимир Петров. Контент для телеканалу «Рада» виробляє продакшн-компанія «Кінокіт».

З початком повномасштабного вторгнення Росії «Рада» стала майданчиком для координації спільного телемарафону та одним із шести виробників ефіру для «Єдиних новин». 

Фото: ГО «Центр громадянських свобод»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2684
Читайте також
26.02.2023 12:00
Ігор Розкладай
для «Детектора медіа»
6 679
03.02.2023 13:00
Мар’яна Баглай
для «Детектора медіа»
2 625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду